Σύνταξη: tourismtoday.gr

Στην καινοτομία, βιωσιμότητα και δημιουργικότητα είναι αφιερωμένο το Παγκόσμιο Συνέδριο Οινοτουρισμού 2022 του UNWTO.
Θα πραγματοποιηθεί στις 19-21 Σεπτεμβρίου στην Άλμπα της Ιταλίας, στην καρδιά του «Vineyard Landscape of Piemonte: Langhe-Roero και Monferrato», αναγνωρισμένο από την UNESCO ως μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς.

Με περισσότερους από 30 διεθνείς ομιλητές, το Συνέδριο θα επικεντρωθεί στον ρόλο της καινοτομίας στο μέλλον του οινοτουρισμού, πώς μπορεί ο οινοτουρισμός να είναι πιο βιώσιμος και ποιες είναι οι ευκαιρίες ψηφιακής και κοινωνικής για την ενίσχυση της αλυσίδας αξίας του οινοτουρισμού και τη δημιουργία τοπικών οφελών.

«Καθώς η ανάκαμψη του κλάδου ξεκινά, είμαι βέβαιος ότι το συνέδριο θα αποτελέσει μια μοναδική ευκαιρία να μάθουμε από τις εμπειρίες που αντιμετωπίζουν αυτές οι προκλήσεις για να διασφαλίσουμε έναν επιτυχημένο και ανθεκτικό τομέα οινοτουρισμού στο μέλλον»., τόνισε ο Zurab Pololikashvili, Γενικός Γραμματέας του UNWTO.

Από την πλευρά του ο Massimo Garavaglia Ιταλός Υπουργός Τουρισμού, υπογράμμισε ότι «ο οινοτουρισμός είναι πολύ περισσότερο από την απλή πώληση κρασιού, κάτι που είναι σαφώς σημαντικό.

Όταν πουλάς ένα μπουκάλι κρασί, πουλάς την περιοχή πίσω από αυτό το μπουκάλι, την κουλτούρα αυτής της περιοχής, την ιστορία των ανδρών που σχεδίασαν αυτά τα τοπία με τις σειρές των αμπελιών.

Ο τουρισμός που σχετίζεται με το κρασί έχει μια συνιστώσα στην περιβαλλοντική βιωσιμότητα.
Είναι συστατικό του αργού τουρισμού, εν μέρει διαφορετικό από τον παραδοσιακό τουρισμό.
Και δεν είναι τυχαίο ότι το 90% των τουριστών έχουν μια εμπειρία φαγητού και κρασιού κατά την επίσκεψη τους».