Ο Όμιλος Aldemar Resorts φιλοδοξεί να θέσει νέα πρότυπα και να εδραιωθεί ως πρότυπο μοντέλο εταιρίας για την ευρωπαϊκή και τη διεθνή βιομηχανία φιλοξενίας στον τομέα της εξοικονόμησης ενέργειας.

O Όμιλος Aldemar Resorts προσπαθεί να μειώσει το περιβαλλοντικό του αποτύπωμα μέσα από πρωτοβουλίες που επικεντρώνονται στην ανάπτυξη της Ελλάδας ως φιλικού προς το περιβάλλον προορισμού που μπορεί να αποτελέσει έναν ποιοτικό πόλο τουριστών παρά την περιβαλλοντική κρίση που διέρχεται ο κόσμος.

Ο σεβασμός στο περιβάλλον αλλά και θέματα υγείας και ασφάλειας αποτελούν κύριες προτεραιότητες του ομίλου, όχι μόνο γιατί συμβαδίζουν με μακροχρόνιες αξίες του Ομίλου Aldemar Reosrts, αλλά γιατί συμβάλλουν καθοριστικά στη δημιουργία αξίας που επιδιώκουμε.

Λόγω των φυσικών επιπτώσεων, αλλά και, λόγω μιας σειράς άλλων κλιματικών αλλαγών οδηγούμαστε σιγά σιγά σε επαναπροσδιορισμό του μέχρι τώρα παρεχόμενου τουριστικού προϊόντος καθώς έχει αρχίσει να υπάρχει ανακατανομή των τουριστικών αφίξεων αλλά και επαναπροσδιορισμός των απαιτήσεων και αναγκών των πελατών.

Οι άνθρωποι έχουν αρχίσει να συνειδητοποιούν ότι η άνευ προηγουμένου οικονομική κρίση στη χώρα, θα λυθεί μέσω συνεργειών και μέσα από την εκτίμησή της ζωής και της φύσης.

Οι επιχειρήσεις πλέον δρουν με στόχο την επιμήκυνση της εποχικότητας ενώ κρίνεται άμεση η επίτευξη συνεργασίας δημοσίων φορέων και ιδιωτών για τη διαφύλαξη του περιβάλλοντός μας για τις μελλοντικές γενιές και τη καλλιέργεια υψηλότερου επιπέδου εν συναίσθησης.

Στον Όμιλο Aldemar Resorts οι δραστηριότητές μας έχουν σημαντικό κοινωνικό και περιβαλλοντικό αντίκτυπο.

Εργαζόμαστε συνεχώς για να βελτιώσουμε τις περιβαλλοντικές επιδόσεις των μονάδων μας, εστιάζοντας σε τομείς όπως η ενεργειακή απόδοση, η χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, η διατήρηση των υδάτων, η ελαχιστοποίηση των αποβλήτων και οι βιώσιμες προμήθειες.

Στην καθημερινή λειτουργία κάθε θέρετρου του Ομίλου Aldemar έχουμε καθιερώσει σαφείς στόχους για την ενέργεια, την κατανάλωση νερού και τη δημιουργία αποβλήτων προκειμένου να μετρήσουμε τις επιδόσεις μας, οι οποίες επανεξετάζονται ετησίως.

Ο Όμιλος Aldemar Resorts φιλοδοξεί να θέσει νέα πρότυπα και να εδραιωθεί ως πρότυπο μοντέλο εταιρίας για την ευρωπαϊκή και τη διεθνή βιομηχανία φιλοξενίας στον τομέα της εξοικονόμησης ενέργειας. Πρωτοποριακά και Καινοτόμα Συστήματα Διαχείρισης Ενεργειακών Πόρων.