Σύνταξη: tourismtoday.gr

Σε ετοιμότητα βρίσκεται ο κρατικός μηχανισμός, εν’ όψει της κακοκαιρίας “Μήδεια” που αναμένεται να σαρώσει την χώρα τα επόμενα 24ωρα.

Πριν από λίγο ολοκληρώθηκε η πολύωρη ευρεία σύσκεψη υπό τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά, παρουσία του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών αρμόδιου για θέματα Αυτοδιοίκησης, Στέλιου Πέτσα, του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ στον Υπουργό Επικρατείας, Θεόδωρου Λιβάνιου και του Κυβερνητικού Εκπροσώπου, Χρήστου Ταραντίλη, που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας (κτίριο Φάρος).

Αντικείμενο της σύσκεψης αποτέλεσε η προετοιμασία του κρατικού μηχανισμού ενόψει της έντονης κακοκαιρίας που αναμένεται να πλήξει τη χώρα κατά τις επόμενες ημέρες και επιβεβαιώθηκε ο πλήρης συντονισμός όλων των συναρμόδιων φορέων Πολιτικής Προστασίας, καθώς και η επιχειρησιακή τους ετοιμότητα.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, μετά την έκτακτη σύσκεψη, έκανε έκκληση προς τους πολίτες να μην κάνουν άσκοπες μετακινήσεις.

Ιδιαίτερα επισημάνθηκε από τον κ. Χρυσοχοΐδη προς τους παριστάμενους η ανάγκη για αυξημένη Επαγρύπνηση – Ετοιμότητα – Συνεργασία.

Παράλληλα τονίστηκε ότι οι πολίτες πρέπει κατά τις επόμενες ημέρες να είναι πολύ προσεκτικοί, να αποφεύγουν κάθε άσκοπη μετακίνηση και να εφοδιασμένοι με αντιολισθητικές αλυσίδες εφόσον κινούνται με αυτοκίνητο.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Αναμένονται έντονες χιονοπτώσεις

Επισημαίνεται ότι σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων που εκδόθηκε σήμερα Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2021 από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), κακοκαιρία προβλέπεται από το μεσημέρι του Σαββάτου (13-02-2021) από τα δυτικά και τα βόρεια, που βαθμιαία την Κυριακή (14-02-2021) θα επικρατήσει και στην υπόλοιπη χώρα, με κύρια χαρακτηριστικά:

  • Τις κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις.
  • Τη μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας από βορρά προς νότο σταδιακά, της τάξης των 14-18 βαθμών Κελσίου και τον ισχυρό παγετό.
  • Τους πολύ θυελλώδεις βόρειους ανέμους, τοπικά σε επίπεδο θύελλας στο Αιγαίο.
  • Τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες.