Σύνταξη tourismtoday.gr

Προβλήματα έχει προκαλέσει και στην Αττική η κακοκαιρία Elias, που έφτασε τα ξημερώματα, με καταιγίδες και κεραυνούς.

Μέχρι στιγμής δεν φαίνεται να έχουν προκληθεί σοβαρά προβλήματα. Η Πυροσβεστική έως και τις 6 το πρωί είχε δεχθεί ελάχιστες κλήσεις για άντληση υδάτων από Μαρούσι, Πεντέλη, Παλλήνη, Μαρκόπουλο, Βριλήσσια, Νέα Φιλαδέλφεια και Μεταμόρφωση.

Μόνο με Προαστιακό στο αεροδρόμιο λόγω κακοκαιρίας | Καθυστερήσεις και ακυρώσεις σε Hellenic Train

Τα ακραία καιρικά φαινόμενα έχουν δημιουργήσει πρόβλημα στο δίκτυο σηματοδότησης του ΟΣΕ το οποίο χρησιμοποιούν το Μετρό και ο Προαστιακός. Ο συρμός του Μετρό δεν φτάνει μέχρι το αεροδρόμιο και σταματά στη Δουκίσσης Πλακεντίας.

Επίσης δεν θα πραγματοποιηθεί το δρομολόγιο της αμαξοστοιχίας IC50 (Αθήνα – Θεσσαλονίκη).

Λόγω διακοπής ηλεκτροδότησης και έντονων καιρικών φαινομένων, η Hellenic Train ανακοίνωσε στις 6 το πρωί καθυστερήσεις και ακυρώσεις, στις γραμμές:

  • Πειραιάς-Αεροδρόμιο-Κιάτο-Πειραιάς.
  • Αθήνα-Χαλκίδα-Αθήνα.

Κίνηση στους δρόμους: Μεγάλα προβλήματα από την κακοκαιρία

Μεγάλα προβλήματα στην κυκλοφορία έχει προκαλέσει η κακοκαιρία. Τεράστιες είναι οι καθυστερήσεις στους κεντρικούς οδικούς άξονες του λεκανοπεδίου.

Τα οχήματα σχηματίζουν ουρές χιλιομέτρων στον Κηφισό και στα δυο ρεύματα, στην κάθοδο από Μεταμόρφωση μέχρι σχεδόν την Παραλιακή και στην άνοδο από την Πειραιώς σχεδόν μέχρι το ύψος του κόμβου της Αττικής Οδού.

Πολύ αυξημένη κίνηση παρατηρείται και στην κάθοδο της Μεσογείων και της Κηφισιάς, στον Καρέα προς Κατεχάκη, στη λεωφόρο Αθηνών από Χαϊδάρι προς Ασπρόπυργο αλλά και στην παραλιακή προς Πειραιά μετά τη συμβολή με τον Κηφισό.

Στην Αττική Οδό καθυστερήσεις καταγράφονται στο ρεύμα προς Αεροδρόμιο: 10′-15′ Μεταμόρφωση – Κηφισίας, 5΄-10′ στην έξοδο Κορωπίου.

Φωτιά στις κυλιόμενες σκάλες στο μετρό του Πειραιά

Πυρκαγιά ξέσπασε τα ξημερώματα της Τετάρτης στις κυλιόμενες σκάλες, έξω από τον τερματικό σταθμό του ηλεκτρικού σταθμού και του μετρό στον Πειραιά. Η φωτιά προκάλεσε σημαντικές ζημιές σε ένα τμήμα από τις κυλιόμενες σκάλες.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η πυρκαγιά προκλήθηκε από βραχυκύκλωμα λόγω της έντονης βροχόπτωσης στην περιοχή. Στις σκάλες τις προηγούμενες ημέρες διεξάγονταν εργασίες συντήρησης.

Συνεχίζεται στην Αττική η βροχόπτωση αλλά με μειωμένη ένταση

Ο διευθυντής της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά, λέει ότι η βροχή στην Αττική θα συνεχιστεί και μετά τις 7 το πρωί αλλά με μειωμένη ένταση.
Οι έντονες βροχοπτώσεις μετατοπίζονται στην υπόλοιπη Στερεά, τη βόρεια Πελοπόννησο και την βόρεια Εύβοια.

Η εικόνα στη Θεσσαλία

Όπως είπε ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Βασίλης Βαρθακογιάννης “στην Θεσσαλία δεν έχουν αναφερθεί ιδιαίτερα προβλήματα, και οι κλήσεις που έχει λάβει η Πυροσβεστική είναι για αντλήσεις υδάτων στις ήδη πλημμυρισμένες περιοχές από την προηγούμενη κακοκαιρία”.

Τα κλιμάκια της πυροσβεστικής έχουν τεθεί σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας.
Στην ευρύτερη περιοχή βρίσκονται και επιχειρούν 650 πυροσβέστες και 140 οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Ποιες περιοχές βρίσκονται στο επίκεντρο της κακοκαιρίας Elias

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο καιρού που επικαιροποιήθηκε από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), η κακοκαιρίας Elias θα εξακολουθήσει να επηρεάζει περιοχές της χώρας.

Προβλέπει για σήμερα Τετάρτη ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και μεγάλη συχνότητα κεραυνών σε Θεσσαλία, Στερεά, Πελοπόννησο, Σποράδες, Εύβοια και δυτική Κρήτη.

  • Κατά διαστήματα θα σημειωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες στις δυτικές Κυκλάδες, τα δυτικά και νότια τμήματα της Αττικής και το βόρειο Αιγαίο.
  • Στη Στερεά Ελλάδα, σημειώνονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες στη Φωκίδα, Εύβοια και Ευρυτανία.
  • Στην Πελοπόννησο τα φαινόμενα έχουν τοπικό χαρακτήρα, και η βροχόπτωση είναι εντονότερη στην ορεινή Κορινθία.
  • Στη δυτική Ελλάδα έχουμε βροχοπτώσεις στα ανατολικά τμήματα της Αχαΐας ενώ στα Ιόνια νησιά τα φαινόμενα δεν παρουσιάζουν ιδιαίτερη ένταση.