kypros

Σε κανονικούς ρυθμούς για την εποχή και εν μέρει, τουλάχιστον, αυξητικούς σε σχέση με πέρσι, επανήλθε η ροή των τουριστικών κρατήσεων από τη ρωσική αγορά στην Κύπρο.

Όπως ανέφερε στον «Φ» ο διευθυντής της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης Ελεύθερης Περιοχής Αμμοχώστου Λάκης Αβρααμίδης, προηγήθηκε μια μικρή ατονία στη ροή των κρατήσεων από τη Ρωσία το πρώτο δεκαήμερο Μαΐου, κατά το οποίο όμως υπάρχουν πολλές αργίες στη χώρα, γεγονός που δεν επιτρέπει τον άμεσο προγραμματισμό διακοπών εκείνες ακριβώς τις ημέρες.

Τώρα όμως, πρόσθεσε, η κατάσταση έχει επανέλθει στην ομαλότητα και με αυξητική τάση, όπως συμβαίνει σχεδόν κατά κανόνα τα τελευταία χρόνια σε σχέση με τους περιηγητές από τη Ρωσική Ομοσπονδία. Η βελτιωμένη κατάσταση πραγμάτων αφορά τόσο τα κεντρικά όσο και περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας. Υπάρχουν, ωστόσο, προοπτικές ακόμα μεγαλύτερης ανόδου των κρατήσεων-αφίξεων τους αμέσως επόμενους μήνες του καλοκαιριού, καθώς οι Ρώσοι είναι κατά παράδοση τουρίστες που συνηθίζουν να κάνουν τις κρατήσεις τους την τελευταία στιγμή ή πολύ λίγες ημέρες νωρίτερα.

philenews