Καλά στην υγεία τους είναι οι Ρώσοι τραυματίες που διακομίστηκαν στα νοσοκομεία Γεννηματάς και ΑΧΕΠΑ, μετά την ανατροπή τουριστικού λεωφορείου λόγω ολισθηρότητας του εδάφους στη Θεσσαλονίκη, που προκάλεσε το θάνατο τεσσάρων ατόμων.

Σύμφωνα με τον διοικητή του νοσοκομείου Γεννηματάς, Παύλο Παπαδόπουλο, οι 20 Ρώσοι που είχαν μεταφερθεί στο νοσοκομείο πήραν εξιτήριο.

«Από τους 37 εν ζωή οι 33 ήταν ενήλικες και τέσσερα παιδιά. Από το νοσοκομείο αποχώρησαν, αφού τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, 20 άτομα, ενώ από τους 17 εισαχθέντες οι τρεις αντιμετωπίστηκαν χειρουργικά (δύο ενήλικες και 1 παιδί). Κανείς από τους τραυματίες αυτή τη στιγμή δεν βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση. Γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου ανταποκρίθηκαν άμεσα και ήταν όλοι παρόντες λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης. Παρόλη την επίθεση που δέχεται το ΕΣΥ από διάφορους μπόρεσε να ανταποκριθεί στις ανάγκες όλων των τραυματιών που έφτασαν στο νοσοκομείο γύρω στις 5.20 το πρωί».

Στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ μεταφέρθηκαν 9 τραυματίες. Από αυτούς, οι δύο βρίσκονται εκτός κινδύνου μετά από χειρουργείο, ο ένας είναι σε κρίσιμη κατάσταση στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και οι υπόλοιποι έξι νοσηλεύονται για παρακολούθηση.