Ημερίδα με αντικείμενο τον Ιατρικό Τουρισμό πραγματοποιείται στην Καλαμάτα και στο αμφιθέατρο «Αλέξανδρος Κουμουνδούρος» του Διοικητηρίου.

Το θέμα της ημερίδας είναι «Ιατρικός Τουρισμός ή αναγκαιότητα για την αξιοποίηση δημόσιων και ιδιωτικών υποδομών υγείας και τουρισμού προς μια αειφόρο ανάπτυξη της Περιφέρειας» .  Η εκδήλωση διοργανώνεται στα πλαίσια της πρωτοβουλίας ΚΑΠΠΑ1 και με την αρωγή της Περιφέρειας Πελοποννήσου / Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας.

Όπως αναφέρουν οι διοργανωτές η  ημερίδα έχει σκοπό να αναδείξει ένα διαφορετικό τρόπο αξιοποίησης αυτών των δημόσιων νοσοκομείων της επαρχίας που υπολειτουργούν καθώς επίσης και μικρών ή μεσαίων ιδιωτικών μονάδων υγείας που δύναται να παρέχουν ιατρικές υπηρεσίες υψηλού επιπέδου σε τουρίστες ή άλλους ξένους επισκέπτες.

Την ημερίδα θα χαιρετήσουν οι κ.κ. Παναγιώτης Αλευράς, Δημήτριος Αδαμόπουλος και Παναγιώτης Νίκας, ενώ στην ημερίδα συμμετέχουν με ομιλίες τους οι κ.κ. Λυκούργος Λιαρόπουλος («1974-2012. Η παροχή υγείας στην Ελλάδα και η διάχυσή της ανά την επικράτεια. Προοπτικές μετά την κρίση»), Δημήτριος Δημητριάδης («Τα κέντρα Αιμοκάθαρσης και οι τουριστικοί προορισμοί. Η εμπειρία μας μέχρι σήμερα Γεωργία Χριστοδούλου»), («Η εμπειρία μας από την Τριφυλία. Βραχυπρόθεσμες και μεσοπρόθεσμες προοπτικές»), Πάνος Μινογιάννης («Τουρισμός και Υγεία: Προοπτικές, Προκλήσεις, και Προβλήματα»), Γιώργος Χατζηιωσήφ («Τουρισμός και Medical Wellness»), Κώστας Ανδριανόπουλος («Η Καλαμάτα ως city break προορισμός. Ιατρικές και Ξενοδοχειακές υπηρεσίες»), Τόνια Επιφάνη («Ταξιδιωτικά Γραφεία και Ιατρικός τουρισμός / Υποστήριξη και προβολή»), Ηλίας Μόσιαλος («Η προοπτική πέραν της Δημοσίας Διοίκησης. Μια νέα ανάπτυξη πέρα από τις δυνατότητες του σημερινού κράτους»).
Τέλος, σε συζητήσεις στρογγυλής τράπεζας συμμετέχουν οι κ.κ. Κυριάκος Κυριακίδης, Λυκούργος Λιαρόπουλος και Ηλίας Μόσιαλος («Μεταπολίτευση και υποδομές υγείας. Η παροχή υπηρεσιών στην νεοελληνική περιφέρεια») και Δημήτριος Δημητριάδης, Στέφανος Μάνος και Γιώργος Χατζηιωσήφ («Η ιδιωτική πρωτοβουλία, η παροχή υπηρεσιών υγείας και ο τουρισμός. Προοπτικές στη σημερινή πραγματικότητα»).

Ελπινίκη Τζουάνου