Για τρίτη συνεχή χρονιά, οι ταξιδιώτες από όλο τον κόσμο ψήφισαν το Heathrow ως το «καλύτερο αεροδρόμιο στη Δυτική Ευρώπη», ενώ για όγδοη χρονιά ανακηρύχτηκε το «καλύτερο αεροδρόμιο για αγορές», σύμφωνα με την παγκόσμια έρευνα για τα αεροδρόμια της Skytrax.

Το αεροδρόμιο έλαβε τις καλύτερες κριτικές για την άριστη ποιότητά του και τις ποικίλες επιλογές από καταστήματα και στα τέσσερα terminal του.

Πέρυσι, το Heathrow άνοιξε νέα προσωπικά shopping lounges στa terminal 2 και 5, ένα κατάστημα Χάρι Πότερ, και ένα blow dry μπαρ στο Terminal 5. Σημειώνεται ότι το Heathrow έχει τώρα πάνω από 400 μάρκες πολυτελείας, μαζί με δύο εστιατόρια που λειτουργούν με σεφ βραβευμένους με αστέρι Michelin.

Οι επενδύσεις στις εγκαταστάσεις του αεροδρομίου οδήγησαν το Heathrow στην επίτευξη καλύτερων από ποτέ ετήσιων αποτελεσμάτων ικανοποίησης επιβατών για το 2016, καλωσορίζοντας τον αριθμό ρεκόρ των 76 εκατομμύρια επιβατών.

Το εν λόγω βραβείο έρχεται μια εβδομάδα μετά την ανακοίνωση του Διεθνούς Συμβούλιου Αερολιμένων (Global) σύμφωνα με την οποία το Heathrow είναι το Αεροδρόμιο καλύτερο στην Ευρώπη, μεταξύ των αεροδρομίων με πάνω από 40 εκατ. επιβάτες για το 2016.