Τη σταθερή βούλησή του για την ενσωμάτωση του τουρισμού, ως βασικού μοχλού ανάπτυξης για την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη της Αθήνας, εξέφρασε ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, μιλώντας στο Συνέδριο της FETAVE, της Συνομοσπονδίας Ενώσεων Τουριστικών Πρακτορείων της Ισπανίας.

Ο δήμαρχος Αθηναίων, στην ομιλία του, τόνισε πως η Αθήνα, παρά τις δυσμενείς συνθήκες, βιώνει μια εξαιρετική τουριστική περίοδο, με αύξηση μέχρι σήμερα άνω του 23%, καθώς αποτελεί ιδανικό προορισμό για τουρισμό αναψυχής, city breaks και επαγγελματικές υποχρεώσεις, και συνδυάζει μοναδικά, ιστορικά και πολιτιστικά χαρακτηριστικά, αποτελώντας έτσι, μια πόλη φιλόξενη, φιλική και ασφαλή.

Στο πλαίσιο αυτής της στρατηγικής, ο δήμος Αθηναίων συμμετέχει σε μεγάλες διεθνείς εκθέσεις, προχωρά σε πρωτοποριακές δράσεις, όπως για παράδειγμα τη διοργάνωση του “δικού” της ετήσιου διεθνούς workshop, το Travel Trade Athens, σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο των Tour Operators της Ευρώπης. Επίσης, φιλοξενώντας διοργανώσεις μεγάλης σημασίας, όπως το TBEX 2014, την ετήσια παγκόσμια συνάντηση ταξιδιωτικών και τουριστικών bloggers, φροντίζει για τη προβολή της πόλης στα διεθνή social media. Ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γ. Καμίνης τόνισε τη σημασία που έχει για την Αθήνα η φιλοξενία το 2017 της μεγάλης διεθνούς έκθεσης Σύγχρονης Τέχνης Documenta 2014, διαδοχικά με τη γερμανική πόλη του Κάσελ.

Τέλος, ο δήμαρχος Αθηναίων, χαιρέτησε την πρόταση της προέδρου της FETAVE, κ. Mary Cruz Perez Valdivielso για τη δημιουργία Ένωσης των Συνδέσμων Τουριστικών Γραφείων και Tour Operators της Μεσογείου, προκειμένου να δημιουργηθεί συμμαχία μεταξύ των χωρών της Μεσογείου, που είναι και οι βασικοί αποδέκτες του μεγάλου ρεύματος των τουριστών της Ευρώπης. Όπως υπογράμμισε ο κ. Καμίνης, η ανάπτυξη συνεργασιών και συμμαχιών αποτελεί μονόδρομο για την αντιμετώπιση των ζητημάτων που σχετίζονται με την επίτευξη των κοινών μας στόχων. Άλλωστε, η αντίστροφη του κλίματος που βιώνουμε από το 2014, είναι ακριβώς το αποτέλεσμα των επίπονων και συντονισμένων προσπαθειών, που οι εμπλεκόμενοι φορείς της πόλης κατέβαλαν τα τελευταία χρόνια.