Το Social Media είναι μια μαζική αγορά, ακμάζουσα και δυνητικά κερδοφόρα βιομηχανία. Δεν είναι περίεργο ότι τόσοι επιχειρηματίες τεχνολογίας διεκδικούν να κερδίσουν το μερίδιό τους στην αγορά με νέες, καινοτόμες πλατφόρμες.

Ας ρίξουμε μια ματιά σε αυτά που ίσως δεν έχετε ακούσει.

RenRen
To Facebook απαγορεύεται στην Κίνα και την θέση του έχει πάρει μια άλλη κοινωνική πλατφόρμα πήρε τη θέση της. Το RenRen η “κινεζική έκδοση του Facebook”, έχει απογειωθεί και ξεπέρασε σε χρηματιστηριακή αξία το Facebook.
Εάν στοχεύετε στην κινεζική αγορά, φροντίστε να συμπεριλάβετε το RenRen στη στρατηγική του επικοινωναικού σας μάρκετινγκ.

Xing
Ιδιαίτερα δημοφιλής στη Γερμανία, το Xing είναι η μία πλατφόρμα με περίπου 14 εκατομμύρια χρήστες. Το Xing θεωρείται η εναλλακτική λύση στο LinkedIn και χρησιμοποιείται για την ανάπτυξη επαγγελματικών συνδέσεων και την αναζήτηση ευκαιριών απασχόλησης.

PicsArt
Το PicsArt, ευθυγραμμισμένο με το Instagram, είναι μια εφαρμογή επεξεργασίας φωτογραφιών με περισσότερες ικανότητες επεξεργασίας από το ‘gram’ και οι χρήστες του μπορούν να μοιράζονται φωτογραφίες, να δημιουργούν κολλάζ και ακόμη να συνεπεξεργάζονται περιεχόμενο.