Στις τελευταίες τουριστικές οδηγίες της, η κυβέρνηση του Ντουμπάι ανακοίνωσε ότι δεν θα επιτραπεί η είσοδος στην πόλη σε κανέναν ταξιδιώτη, χωρίς επιβεβαιωμένο εισιτήριο επιστροφής.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο: “Επιβάτες με επίσκεψη και τουριστικές βίζες που φτάνουν στο Ντουμπάι χωρίς εισιτήριο επιστροφής δεν θα επιτρέπεται η είσοδος.

Και είναι αποκλειστική ευθύνη της αεροπορικής εταιρείας να κανονίσει και να καλύψει το κόστος ενός εισιτηρίου / πτήσης και να επιστρέψει τον επιβάτη της στη χώρα προέλευσης”.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο, το αεροδρόμιο του Ντουμπάι ζήτησε από τις αεροπορικές εταιρείες να επαναπατρίσουν τουρίστες που φτάνουν στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα χωρίς επιβεβαιωμένο εισιτήριο επιστροφής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η απαγόρευση εγκλώβισε στο αεροδρόμιο του Ντουμπάι περισσότερους από 300 επιβάτες από την Ινδία, το Νεπάλ, το Μπαγκλαντές, το Πακιστάν και το Αφγανιστάν.
Μεταξύ αυτών, οι 200 επιβάτες ήταν από την Ινδία. Οι αρχές της Ινδίας και του Πακιστάν ενημέρωσαν ότι οι επιβάτες επέστρεψαν με ασφάλεια στις χώρες καταγωγής τους.