Θα πραγματοποιηθεί όπως είχε προγραμματιστεί μεταξύ 4-8 Μαρτίου η διεθνής τουριστική έκθεση ITB Berlin 2020, ανακοίνωσε η διοργάνωση της έκθεσης Messe Berlin. Και η ανακοίνωση λύνει τις απορίες του τουριστικού κόσμου για αν θα πραγματοποιηθεί ή όχι η έκθεση λόγω της επιδημίας του κορωνοϊού.
Η ασφάλεια και η υγεία των παρευρισκομένων είναι η πρώτη προτεραιότητα και η Messe Berlin μαζί με τον Σύνδεσμο της Γερμανικής Εμπορικής Έκθεσης (AUMA) παρακολουθεί την κατάσταση στενά σε συνεργασία με τις γερμανικές υγειονομικές αρχές και το γερμανικό Υπουργείο Υγείας.
Όπως υπογραμμίστηκε “αν υπάρξουν αλλαγές στην τρέχουσα κατάσταση, θα λάβουμε υπόψη τις συστάσεις των αρμόδιων ομοσπονδιακών και κρατικών αρχών και των δημοτικών υγειονομικών αρχών και θα εφαρμόσουμε όλες τις κατάλληλες οδηγίες”.
Σύμφωνα με την AUMA, δεν υπάρχει κανένας λόγος περιορισμού των εμπορικών εκθέσεων στη Γερμανία αυτή τη στιγμή . Μέχρι αυτή την στιγμή δεν υπάρχουν απαγορεύσεις εισόδου στη Γερμανία για πολίτες από την Κίνα, την Ασία ή την Ιταλία.
Το Έκτακτο Συμβούλιο των υπουργών Υγείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναφέρει ότι οι ταξιδιώτες θα πρέπει να ερωτηθούν εάν βρέθηκαν σε περιοχές κινδύνου ή ήρθαν σε επαφή με άτομα που ήταν θετικά στον κορωνοϊό.