Οι πτήσεις συνεχίζουν να εκτελούνται προς το Μαρόκο καθώς οι αεροπορικές εταιρείες και οι αερομεταφορείς αξιολογούν την κατάσταση για τους ταξιδιώτες μετά τον μεγάλο σεισμό της Παρασκευής.

Η British Airways πρόσθεσε επιπλέον χωρητικότητα χρησιμοποιώντας μεγαλύτερα αεροσκάφη για ταξιδιώτες που θέλουν να επιστρέψουν νωρίτερα από το προγραμματισμένο.

Η BA είπε: «Παρακολουθούμε στενά την κατάσταση στο Μαρόκο μετά τον καταστροφικό σεισμό.

«Οι πτήσεις συνεχίζουν να εκτελούνται όπως είχε προγραμματιστεί, αλλά οι πελάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν από ή προς το Μαρακές πριν από τις 24 Σεπτεμβρίου μπορούν να αλλάξουν τις ημερομηνίες τους δωρεάν εάν το επιθυμούν».

Η επόμενη πτήση της Tui προς τη χώρα πρόκειται να αναχωρήσει σήμερα (Δευτέρα), ενώ η EasyJet διατηρεί το κανονικό της πρόγραμμα, αν και οι επιβάτες συμβουλεύονται να ελέγχουν την κατάσταση των υπηρεσιών της οικονομικής αεροπορικής εταιρείας.

Ο Tui είπε: «Είμαστε ενήμεροι και είμαστε βαθιά λυπημένοι από τους καταστροφικούς σεισμούς που σημειώθηκαν χθες το βράδυ περίπου 70 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Μαρακές.

«Για να καθησυχάσουμε, οι ομάδες μας εργάζονται επί τόπου σε θέρετρα και υποστηρίζουν πελάτες όπου χρειάζεται και σε επαφή με τις τοπικές αρχές και τους συνεργάτες για να συνεχίσουν να αξιολογούν την κατάσταση.

«Ακολουθήστε τις οδηγίες των ξενοδόχων και των τοπικών αρχών. Εάν χρειάζεστε πρόσθετες πληροφορίες ή βοήθεια, επικοινωνήστε με τον εκπρόσωπο της Tui στο έδαφος, το κέντρο επικοινωνίας της Tui ή μιλήστε με μια από την ομάδα υποστήριξης πελατών μας χρησιμοποιώντας την εφαρμογή Tui 24/7.

«Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι δεν υπήρξε καμία αλλαγή στις συμβουλές του Γραφείου Εξωτερικών, Κοινοπολιτείας και Ανάπτυξης (FCDO), οι πελάτες παραμένουν στα ξενοδοχεία τους και οι πτήσεις εκτελούνται.

«Θα παρακολουθούμε στενά την κατάσταση και θα ενημερώνουμε τους πελάτες για τυχόν σχετικές ενημερώσεις».

Η EasyJet είπε: «Οι σκέψεις μας είναι με όλους όσους επλήγησαν από τον σεισμό στο Μαρόκο.

«Συνεχίζουμε να ακολουθούμε τις συστάσεις και τις οδηγίες που δίνονται από τις αρχές.

«Τα αεροδρόμια είναι ανοιχτά και το πρόγραμμά μας για το Μαρόκο λειτουργεί κανονικά, αλλά συμβουλεύουμε όσους πελάτες ταξιδεύουν να ελέγξουν την κατάσταση της πτήσης τους.

«Εάν πρόκειται να ταξιδέψετε από ή προς το Μαρόκο τις επόμενες ημέρες και θέλετε να συζητήσετε την κράτησή σας, επικοινωνήστε με την ομάδα εξυπηρέτησης πελατών μας.

“Οι πελάτες της easyJet διακοπών πρόκειται να αναχωρήσουν θα ενημερωθούν απευθείας σχετικά με το επερχόμενο ταξίδι τους.”