Κανονικά διεξάγονται πλέον όλα τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια από το λιμάνι του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου.

 Καλό θα είναι παρόλα αυτά οι επιβάτες, πριν από την αναχώρησή τους, να επικοινωνούν με τα κατά τόπους τουριστικά πρακτορεία και λιμεναρχεία.

 Ωστόσο οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες συνεχίζουν να προκαλούν μικροπροβλήματα.

 Τα επιβατηγά- οχηματαγωγά πλοία για Πάρο και Νάξο αναχώρησαν, ενώ κανονικά πραγματοποιούνται τα δρομολόγια και για τον Αργοσαρωνικό.

 Δεν θα πραγματοποιηθεί το δρομολόγιο του Highspeed 4 για Πάρο, Νάξο, Ιο Θήρα και του Speedrunner 4 για Σέριφο, Σίφνο και Μήλο. Από το λιμάνι του Λαυρίου δεν έχουν αναχωρήσει ακόμα το πλοίο Μαρμάρι για Κύθνο και το Μακεδών για Κέα.

 Το πρωί, το οχηματαγωγό Αμφιτρίτη κατά την αναχώρησή του από τον δίαυλο των Μεγάρων κόλλησε σε αβαθή, αποκολλήθηκε με ίδια μέσα και συνέχισε το ταξίδι του για την περιοχή της Αγ. Φανερωμένης στη Σαλαμίνα.

 Στο κρηπίδωμα του λιμανιού της Σύρου ακούμπησε κατά τη διαδικασία χειρισμών πρόσδεσης το κρουαζιερόπλοιο Cristina- Caterina, με 326 επιβάτες. Το πλοίο, με τη βοήθεια ρυμουλκού, πρόσδεσε τελικά στο λιμάνι και του απαγορεύθηκε ο απόπλους.

 Το αλιευτικό σκάφος Λουκάς με δύο επιβαίνοντες, προσάραξε το πρωί σε βραχονησίδα 6 ναυτικά μίλια από το λιμάνι του Ηρακλείου και οι δύο επιβαίνοντες μεταφέρθηκαν με πλωτό σκάφος στο λιμάνι.

 Η έντονη βροχόπτωση από τα ξημερώματα της Τετάρτης και οι θυελλώδεις άνεμοι προκάλεσαν τεράστια προβλήματα γενικότερα στο Λεκανοπέδιο της Αττικής – τόσο στις ακτοπλοϊκά δρομολόγια όσο και στους δρόμους – αλλά και σε όλη σχεδόν την υπόλοιπη χώρα.

 Οι «λυσσασμένοι» άνεμοι εμπόδισαν για αρκετή ώρα σήμερα το πρωί το πλοίο Κνωσσός Παλάς να «δέσει» στο λιμάνι του Πειραιά, με αποτέλεσμα να υποστούν μεγάλη ταλαιπωρία και οι 611 επιβάτες του πλοίου. Με καθυστέρηση μιάμισης ώρας αισίως κατάφερε να «δέσει στο λιμάνι του Πειραιά.

 Η Τροχαία εφιστά την προσοχή των οδηγών.

 Με ένταση που ξεπέρασε τοπικά ακόμα και τα 8 μποφόρ, έπνεαν οι άνεμοι που σάρωσαν την  Κρήτη το βράδυ της Τρίτης προς Τετάρτη.

 Σε όλη την Κρήτη  ξεριζώθηκαν δέντρα , πινακίδες και τέντες … “ταξίδευαν” ανεξέλεγκτες, δημιουργήθηκαν σοβαρά προβλήματα στην ηλεκτροδότηση ενώ από θαύμα δεν είχαμε κάποιο τροχαίο. Διαβάστε αναλυτικό ρεπορτάζ ΕΔΩ.

 Ειδικότερα, άστατος θα είναι ο καιρός σήμερα Τετάρτη 18 Απριλίου καθώς θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, το ανατολικό και βόρειο Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 7 με 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.

 Στην Αττική θα σημειωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές αλλά γρήγορα ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ με εξασθένηση τη νύχτα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

 Στη Θεσσαλονίκη θα σημειωθούν  νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανώς σποραδικές καταιγίδες. Βαθμιαία ο καιρός από το απόγευμα θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 οι οποίοι σταδιακά θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

 Στη Μακεδονία και τη Θράκη θα σημειωθούν νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες οι οποίες στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα βουνά της δυτικής Μακεδονίας. Βελτίωση του καιρού αναμένεται να σημειωθεί από το απόγευμα και από τα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν το πρωί από ανατολικές διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ, οι οποίοι σταδιακά από τα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

 Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο θα σημειωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στις νοτιότερες περιοχές όπου πιθανώς πρόσκαιρα να είναι τοπικά ισχυρές. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα βουνά της ηπείρου. Εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται να σημειωθεί από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν  δυτικοί βορειοδυτικοί 5 με 7 και στο νότιο Ιόνιο 8 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα.

 Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 16 βαθμούς Κέλσιου.

 Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και τη ανατολική Πελοπόννησο θα σημειωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα βόρεια καταιγίδες, οι οποίες στη Θεσσαλία και τις Σποράδες θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Μετά το μεσημέρι τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και το απόγευμα θα σταματήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 5 με 7 και στα νότια 8 μποφόρ με εξασθένηση το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

 Στις Κυκλάδες και τη Κρήτη ο καιρός θα είναι γενικά άστατος και θα εκδηλωθούν  τοπικές βροχοπτώσεις και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 6 με 8 και τοπικά 9 μποφόρ με εξασθένηση τη νύχτα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

 Στα νησιά Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα σημειωθούν νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες που κατά τόπους θα είναι ισχυρές. Εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται να σημειωθεί από αργά τη νύχτα Οι άνεμοι θα πνέουν  νότιοι νοτιοανατολικοί 7 με 9 μποφόρ οι οποίοι βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς 6 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Πηγή: protothema.gr