Η τουριστική περιοχή της Καππαδοκίας , φημισμένη για τους φυσικούς βραχώδεις σχηματισμούς, βλέπει τους επισκέπτες να προτιμούν να εξερευνήσουν τις υπόγειες πόλεις της περιοχής λόγω των θερμοκρασιών του αέρα πάνω από το μέσο όρο.

Το Derinkuyu, το Kaymakli, το Ozkonak, το Tatlarin, το Mazi και το Kayasehir, μεταξύ των πολλών υπόγειων πόλεων της Καππαδοκίας, γίνονται τα κορυφαία αξιοθέατα για τους τουρίστες τις τελευταίες ημέρες.

Στο Νεβσεχίρ, όπου οι θερμοκρασίες ξεπερνούν τους 35 βαθμούς Κελσίου, οι τουρίστες που ταξιδεύουν σε αυτές τις υπόγειες πόλεις, έναν λαβύρινθο από σήραγγες και δωμάτια που φέρουν ίχνη ιστορικών πολιτισμών, ξεκινούν ένα ιστορικό ταξίδι, ενώ παράλληλα ξεφεύγουν από την καταπιεστική ζέστη.

Ο Οζάι Ονούρ, Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Τουριστικών Ξεναγών του Νεβσεχίρ, είπε ότι αυτές οι υπόγειες πόλεις, λαξευμένες σε βράχους δεκάδες μέτρα κάτω από το έδαφος, προσφέρουν ένα δροσερό περιβάλλον το καλοκαίρι και ένα ζεστό το χειμώνα.

Σημειώνοντας ότι τοπικές και ξένες τουριστικές ομάδες δημιουργούν μια σημαντική εισροή σε αυτές τις υπόγειες πόλεις, ο Ονούρ είπε: “Η θερμοκρασία του αέρα είναι υψηλή. Στις υπόγειες πόλεις, η θερμοκρασία παραμένει μεταξύ 16-18 βαθμών όλο το χρόνο. Οι επισκέπτες μας από το εξωτερικό αντιμετωπίζουν ένα φυσικό κλιματιζόμενο περιβάλλον και βρείτε άνεση εδώ. Οδηγούμε τους επισκέπτες μας στην Καππαδοκία με τρεις τρόπους. Μπορούν να εξερευνήσουν την περιοχή από το υπόγειο, από το έδαφος και από τον ουρανό με ένα αερόστατο. Αυτές οι υπόγειες πόλεις χρονολογούνται ήδη από 1800 π.Χ.. Γνωρίζουμε ότι αυτές οι περιοχές χρησιμοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια των πολέμων σε παλαιότερους πολιτισμούς. Οι κατασκευές, λαξευμένες από πέτρες τούφας, παρέχουν ένα δροσερό περιβάλλον για τους επισκέπτες».