Το Κατάρ πέτυχε ένα σημαντικό ορόσημο τη χρονιά που πέρασε, καλωσορίζοντας πάνω από 4 εκατομμύρια επισκέπτες το 2023, επιτυγχάνοντας υψηλό πενταετίας, σύμφωνα με ανακοίνωση της Αρχής Τουρισμού της χώρας.

Παράλληλα, σε μια στρατηγική κίνηση για τη διευκόλυνση των ταξιδιών, το Κατάρ βελτίωσε τη διαδικασία έκδοσης βίζας με την εφαρμογή της πλατφόρμας Hayya νωρίτερα πέρυσι.

Η εν λόγω πρωτοβουλία απλοποιεί τον μηχανισμό εισόδου των ταξιδιωτών στο Κατάρ και συμπληρώνει τις φιλελεύθερες ταξιδιωτικές πολιτικές της χώρας. Αυτό επιτρέπει ήδη βίζα κατά την άφιξη σε πολίτες από 95 χώρες.

Επιπλέον, ένα χρονοδιάγραμμα γεμάτο εκδηλώσεις και ενδιαφέρουσες εκστρατείες μάρκετινγκ έχει συμβάλει σημαντικά στην άνοδο του τουρισμού.

Ο Saad Al-Kharji, πρόεδρος της QTA, εξέφρασε υπερηφάνεια για την αυξανόμενη παγκόσμια απήχηση του Κατάρ ως τουριστικού προορισμού.

Η ποικιλόμορφη τουριστική προσφορά του Κατάρ περιλαμβάνει 500 χιλιόμετρα παρθένας ακτογραμμής, μουσεία παγκόσμιας κλάσης και πολιτιστικούς και σύγχρονους προορισμούς.

Συνδυάζεται για να δημιουργήσει μοναδικές και συναρπαστικές διακοπές που μπορούν να προσαρμοστούν για να ταιριάζουν σε τοπικούς και διεθνείς ταξιδιώτες.

Ποιες χώρες ενίσχυσαν τον τουρισμό του Κατάρ

Σημαντική βοήθεια στην ανοδική πορεία του τουρισμού του Κατάρ αποτέλεσαν οι επισκέπτες από τη Σαουδική Αραβία, που αντιπροσωπεύουν το 25,3% των συνολικών διεθνών αφίξεων.

Ακολουθούν οι ταξιδιώτες από την Ινδία με 10,4%, τη Γερμανία με 4,1%, το Ηνωμένο Βασίλειο με 3,9% και το Κουβέιτ με 3,5%.