Στην απλούστευση των διαδικασιών αδειοδότησης ξενοδοχείων και την τόνωση του τουριστικού τομέα πρόκειται να προχωρήσει με κοινή πρωτοβουλία το Υπουργείο Εμπορίου και Βιομηχανίας και ο Οργανισμός τουρισμού του Κατάρ.

Η πρωτοβουλία περιλαμβάνει στοιχεία όπως εποχιακές εκπτώσεις, εκπτώσεις ειδικά για φεστιβάλ, προωθητικές προσφορές και ειδικές προσφορές, όλα σχεδιασμένα για να τονώσουν τον τουριστικό τομέα.

Βασική εστίαση είναι η απλοποίηση και η επιτάχυνση των «Ποιοτικών Υπηρεσιών Αδειοδότησης» που διευκολύνουν την αντιμετώπιση των προκλήσεων κατά την υποβολή αίτησης για άδειες προώθησης και μείωσης τιμής, καθώς και διαδικασίες για αδειοδότηση φεστιβάλ, εκδηλώσεων και εκθέσεων.

Ο τουριστικός τομέας του Κατάρ έχει αναγνωριστεί ως ένας από τους βασικούς τομείς της οικονομίας της χώρας, που συμβάλλει στην προσέλκυση επενδύσεων και στην αύξηση των εσόδων.

Ετήσια άδεια ενιαίου τέλους

Αναπόσπαστο μέρος της πρωτοβουλίας είναι η έκδοση ετήσιας άδειας ενιαίου τέλους που περιλαμβάνει όλες τις προσφορές και τις εκπτώσεις που παρέχουν τα ξενοδοχεία, όπως ανακοινώνονται μέσω των σχεδίων μάρκετινγκ τους.

Η διαδικασία αίτησης για την «ενιαία άδεια» θα επιβλέπεται από το Visit Qatar, τον κύριο κλάδο του Κατάρ Τουρισμού, διασφαλίζοντας έτσι απλοποιημένες διαδικασίες και ενισχυμένη διατομεακή συνεργασία.