kefalogianni-omilia

Ο τουρισμός έχει τη δυνατότητα να αυξήσει τη συμβολή του στο ΑΕΠ και την απασχόληση κατά 50% μέχρι το τέλος της δεκαετίας που διανύουμε δήλωσε η υπουργός Τουρισμού, κ. Όλγα Κεφαλογιάννη από το βήμα της ανοιχτής συνέλευσης του ΣΕΤΕ που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη.

Την ίδια ώρα, η αναβάθμιση της ποιότητας του τουριστικού προϊόντος και η μετάβαση του σε ένα διαφοροποιημένο, πολυθεματικό και αποδοτικότερο τουρισμό είναι ο βασικός στόχος του νέου ν/σ του ΥΠΟΤ. Τούτο θα επιτευχθεί σύμφωνα με την κ. Κεφαλογιάννη μέσα από τη διευκόλυνση της δημιουργίας σύνθετων και οργανωμένων τουριστικών καταλυμάτων. Ειδικότερα, στόχος είναι στον τομέα των τουριστικών επενδύσεων να αξιοποιηθεί μία ευρεία λίστα ακινήτων που μπορούν να παραχωρηθούν σε επενδυτικά συγκροτήματα, όπως μαρίνες, ξενοδοχεία, γήπεδα γκολφ. Επίσης, η υπουργός έκανε λόγο για την επένδυση στο ανθρώπινο δυναμικό της χώρας προκειμένου να αναβαθμιστεί το ελληνικό τουριστικό προϊόν.

 

Επιπλέον, όσον αφορά την εθνική στρατηγική αερομεταφορών, σύμφωνα με την κ. Κεφαλογιάννη γίνονται προσπάθειες για αύξηση των αεροπορικών συνδέσεων από τις αναδυόμενες αγορές και την αναβάθμιση των υποδομών στα περιφερειακά αεροδρόμια. Στο επίκεντρο των προσπαθειών διαφοροποίησης του προϊόντος μας, δήλωσε η υπουργός, θα είναι και η ενίσχυση των ειδικών μορφών τουρισμού.

Τέλος, η κ. Κεφαλογιάννη αναφέρθηκε και στην Αθήνα, μιλώντας για τα μελλοντικά σχέδια για ανάπλαση ιστορικών κομματιών του κέντρου, γύρω από την Ακαδημία Πλάτωνος και το Καλλιμάρμαρο, την ανάδειξη του παραθαλάσσιου μετώπου σε μια Αθηναϊκή Ριβιέρα και τη δημιουργία ενός ισχυρού πολιτιστικού άξονα στο Φαληρικό Δέλτα.