Τα δεδομένα επιχειρησιακής απόδοσης δείχνουν ότι τον Φεβρουάριο του 2021, ο αριθμός των επιβατών που χειρίστηκαν το αεροδρόμιο της Ρίγας μειώθηκε στο χαμηλότερο επίπεδο από την επανέναρξη των πτήσεων τον περασμένο Μάιο, με μόνο το 5% του αριθμού επιβατών του περασμένου έτους.

Τον Φεβρουάριο, το αεροδρόμιο της Ρίγας εξυπηρέτησε μόνο 24 χιλιάδες επιβάτες, με τον αριθμό των επιβατών να μειώνεται κατά 95,1% σε σύγκριση με πέρυσι. Μεταξύ άλλων, η ροή διαμετακόμισης συνεχίζει να μειώνεται – ο αριθμός των ταξιδιωτών που χρησιμοποίησαν το αεροδρόμιο της Ρίγας ως κέντρο διέλευσης για να μεταβούν σε άλλους προορισμούς αντιπροσώπευαν το 14% του συνολικού αριθμού επιβατών.

Πριν από την πανδημία, το αεροδρόμιο της Ρίγας ήταν ο κύριος κόμβος διέλευσης στην περιοχή της Βαλτικής, με τους επιβάτες διέλευσης να αντιπροσωπεύουν το ένα τέταρτο όλων των επιβατών στο αεροδρόμιο της Ρίγας.

Το αεροδρόμιο εξυπηρέτησε συνολικά 74,4 χιλιάδες επιβάτες κατά τους δύο πρώτους μήνες του 2021 – λιγότεροι κατά 92,7% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους.

Η πλειοψηφία ή σχεδόν το 75% των επιβατών που εξυπηρετήθηκαν στο αεροδρόμιο της Ρίγας τον Φεβρουάριο μεταφέρθηκαν από την εθνική αεροπορική εταιρεία AirBaltic, 6,7% από τη γερμανική αεροπορική εταιρεία Lufthansa και την ιρλανδική αεροπορική εταιρεία Ryanair, 3,6% από τη φινλανδική αεροπορική εταιρεία Finnair και 1,9% από την χαμηλού κόστους ουγγρική εταιρεία Wizz Air.

Κατά τους δύο πρώτους μήνες του έτους, 2825 αεροσκάφη απογειώθηκαν και προσγειώθηκαν στο αεροδρόμιο της Ρίγας – 77,4% λιγότερα από ό, τι την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους. Ο όγκος των επιβατικών πτήσεων μειώθηκε κατά 88,2%, ενώ ο αριθμός των φορτίων και άλλων τύπων πτήσεων έχει αυξηθεί – κατά 39,5% και 30,8%, αντίστοιχα.

Καθώς η επιβατική κίνηση συνέχισε να μειώνεται, ο όγκος φορτίου που μεταφέρεται σε επιβατικές πτήσεις μειώθηκε επίσης σημαντικά – κατά 66,7%. Κατά συνέπεια, ο συνολικός όγκος φορτίων που διακινούνται στο αεροδρόμιο της Ρίγας έχει μειωθεί κατά 23,8% φέτος. Ωστόσο, το μισό φορτίο μεταφέρθηκε με φορτηγά αεροσκάφη σε σύγκριση με τους δύο πρώτους μήνες του περασμένου έτους – ο όγκος αυτών των φορτίων αυξήθηκε κατά 53,6%. Συνολικά 3,1 χιλιάδες τόνοι φορτίου μεταφέρθηκαν στο αεροδρόμιο της Ρίγας κατά τους δύο πρώτους μήνες του έτους.