Mειωμένη παρουσιάζεται η κίνηση επιβατών στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης και στα αεροδρόμια του Ομίλου Fraport παγκοσμίως κατά την περίοδο της πανδημίας του κορωνοϊού.

Το αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης καλωσόρισε 272.826 επιβάτες τον Μάιο του 2020, που αντιστοιχεί σε μείωση 95,6% σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα πέρυσι.

Το συνολικό έλλειμμα για τους πρώτους πέντε μήνες του έτους ανήλθε στο 57,2%. Αυτή η τάση συνέχισε να καθοδηγείται από τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς και τη μείωση της ζήτησης σε σχέση με την πανδημία COVID-19.

Οι κινήσεις των αεροσκαφών, με 7.764 απογειώσεις και προσγειώσεις, μειώθηκαν επίσης απότομα κατά 83,2% το Μάιο.

Η διακίνηση φορτίου (αεροπορική μεταφορά + αεροπορική αποστολή) συρρικνώθηκε κατά 13,6% σε 160.502 μετρικούς τόνους ως αποτέλεσμα της χαμένης ικανότητας μεταφοράς εμπορευμάτων στις επιβατικές πτήσεις.

Τα αεροδρόμια του ομίλου Fraport σε όλο τον κόσμο έχουν επίσης επηρεαστεί από την πανδημία COVID-19. Κατά τη διάρκεια της περιόδου αναφοράς, οι περισσότεροι από τα αεροδρόμια εξακολουθούσαν να υπόκεινται σε ολοκληρωμένους περιορισμούς στα ταξίδια και ορισμένοι παρέμειναν υπό πλήρες κλείδωμα που επέβαλαν οι τοπικές αρχές. Ο όγκος των επιβατών κυμαινόταν μεταξύ 89,5% και 99,9% κάτω από τα επίπεδα του Μαΐου του περασμένου έτους. Μόνο το αεροδρόμιο Xi’an στην Κίνα σημείωσε σημαντική ανάκαμψη, εξυπηρετώντας 2,2 εκατομμύρια επιβάτες – μείωση 44,4% από έτος σε έτος.