Στασιμότητα παρουσίασαν οι τουριστικές αφίξεις στο Παρίσι κατά το πρώτο εξάμηνο του 2019. Σε αυτό συνέβαλαν το κίνημα των «κίτρινων γιλέκων», οι οικονομικές δυσκολίες και το Brexit, σύμφωνα με τους ειδικούς.

Πιο αναλυτικά, κατά τους πρώτους έξι μήνες του τρέχοντος έτους, οι αφίξεις στα ξενοδοχεία μειώθηκαν ελαφρά κατά 0,1%. Συγκεκριμένα κυμάνθηκαν στα  17,3 εκατ. σε σύγκριση με το πρώτο εξάμηνο του 2018.

Ωστόσο, οι διανυκτερεύσεις των Γάλλων τουριστών (+ 0,3%) αντιστάθμισαν την απώλεια ξένων επισκεπτών (-0,5%) μεταξύ Ιανουαρίου και Ιουνίου.

Κατά το δεύτερο τρίμηνο, οι αφίξεις αυξήθηκαν ιδιαίτερα χάρη στο ποδόσφαιρο του Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών.

Ενώ οι αφίξεις τουριστών από την Ιαπωνία, την Ισπανία και την Αμερική αυξήθηκαν στο εξάμηνο, μείωση σημειώθκε από τους Βρετανούς (304.000 διανυκτερεύσεις).

Ωστόσο, το Ηνωμένο Βασίλειο εξακολουθεί να παραμένει η δεύτερη χώρα προέλευσης τουριστών πίσω βέβαια από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Λιγότεροι Κινέζοι τουρίστες

Τέλος, οι αφίξεις Κινέζων επισκεπτών επιβραδύνθηκαν επίσης (42.000 διανυκτερεύσεις). Συνολικά, κατά το εξάμηνο, τα έσοδα από τον τουρισμό έφτασαν τα 9,8 δισ. ευρώ, σημειώνοντας μείωση 92 εκατ. ευρώ.