Σύνταξη: tourismtoday.gr

Η βρετανική αεροπορική εταιρεία Flybe θα τερματίσει τις δραστηριότητες της. Οι διαχειριστές δεν μπόρεσαν να βρουν αγοραστή για τον περιφερειακό αερομεταφορέα.

Το πλήγμα είναι μεγάλο για την συνδεσιμότητα περιοχών του Ηνωμένου Βασιλείου. Η αεροπορική εταιρεία -μία από τις μεγαλύτερες περιφερειακές της Ευρώπης- πραγματοποιούσε εσωτερικές πτήσεις στο 26% των δρομολογίων της.
Ο αερομεταφορέας εκτελούσε 21 τακτικά δρομολόγια -με οκτώ μισθωμένα αεροσκάφη Q400 turboprop-από το Μπέλφαστ Σίτι, το Μπέρμιγχαμ και το Χίθροου του Λονδίνου προς πόλεις σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο και διεθνώς προς Άμστερνταμ και Γενεύη.

Η Flybe κήρυξε πτώχευση τον Ιανουάριο και τέθηκε υπό διαχείριση. Πρόκειται για την δεύτερη αποτυχία για την Flybe. Είχε έκοψε τις δραστηριότητες της το 2020 όταν η πανδημία «πάγωσε» τη ζήτηση για αεροπορικά ταξίδια.

Αν και υπήρξαν συζητήσεις για την πώληση με έναν αριθμό «αξιόπιστων μερών», δεν ήταν δυνατό να συναφθεί συμφωνία «στο διαθέσιμο χρονοδιάγραμμα», ανέφεραν οι διαχειριστές της Interpath Advisory.

Μέρος του προβλήματος με την πώληση ήταν η πολυπλοκότητα γύρω από τους κανόνες «χρησιμοποιήστε το ή χάσετε» που σχετίζονται με τα slots.

Υπήρχαν επίσης προκλήσεις με τις ευρωπαϊκές αρχές σχετικά με μια προσωρινή άδεια λειτουργίας για την αεροπορική εταιρεία, που κάποτε ήταν ο μεγαλύτερος εγχώριος αερομεταφορέας του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η Interpath Advisory, είπε ότι θα εξετάσει τώρα επιλογές για την πώληση περιουσιακών στοιχείων και συγκεκριμένων δικαιωμάτων που κατέχει η Flybe, ενώ άλλοι 25 υπάλληλοι της αεροπορικής εταιρείας απολύθηκαν.