Το αεροδρόμιο του Άμστερνταμ Schiphol έκλεισε προσωρινά για πάνω από 2 ώρες, λόγω καιρού. Οι υψηλής έντασης άνεμοι προκαλούν χάος στις μεταφορές σε ολόκληρη την Ευρώπη με εκατοντάδες πτήσεις να ακυρώνονται. Επιβάτες, υπεύθυνοι αεροπορικών εταιρειών και αεροδρομίων είναι στα πρόθυρα…κρίσης.

Ισχυροί άνεμοι δημιούργησαν πρόβλημα στις οροφές των κτιρίων του αεροδρομίου  Schiphol αναγκάζοντας το να κλείσει δύο εισόδους αναχώρησης.

Στο Schiphol ακυρώθηκαν 320 πτήσεις εσωτερικού και εξωτερικού, οι περισσότερες από την Air France και την ολλανδική αεροπορική εταιρεία KLM.

Δεκάδες πτήσεις στο Heathrow ακυρώθηκαν από την Aer Lingus, τη Lufthansa και την SAS. Οι επιβάτες της British Airways φαίνεται να επηρεάζονται περισσότερο χειρότερα. 30 πτήσεις ακυρώθηκαν μεταξύ άλλων σε Εδιμβούργο, Μιλάνο και Νίκαια.

Λόγω καταιγίδας η πτήση της KLM από το Μπέρμιγχαμ προσγειώθηκε αναγκαστικά στο Παρίσι, μέχρι να κοπάσει η θύελλα, πτήσεις easyJet, από το Γκάτουικ, το Λούτον και το Μάντσεστερ, καθυστέρησαν πάνω από τέσσερις ώρες, ενώ ανάλογα ήταν τα προβλήματα και στο αεροδρόμιο του Ντίσελντορφ στη Γερμανία.

Μεγάλα είναι τα προβλήματα και στις σιδηροδρομικές συνδέσεις στη Μεγάλη Βρετανία, στην Γερμανία και στην Ολλανδία αφού πολλές γραμμές είναι κλειστές λόγω πεσμένων δέντρων με αποτέλεσμα να ακυρωθούν πολλά δρομολόγια.