Σύνταξη: tourismtoday.gr

Η καταιγίδα Ciaran θα καταστρέψει τα ταξιδιωτικά σχέδια για πολλούς Βρετανούς που κατευθύνονται προς την Ευρώπη και αντίστροφα. Οι ακυρώσεις και οι καθυστερήσεις σε πτήσεις θα συνεχιστούν για άλλες δύο ημέρες.

Σύμφωνα με βρετανικά Μέσα, περισσότερες από 100 πτήσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο έχουν ακινητοποιηθεί. Οι θαλάσσιες μεταφορές, δηλαδή η Μάγχη, έχουν επηρεαστεί ακόμη περισσότερο, καθώς οι αρχές έχουν αναστείλει τις διελεύσεις από το Ντόβερ προς το Καλαί και τη Δουνκέρκη.

Τα ταξίδια με τρένο προς την Ευρώπη από το Ηνωμένο Βασίλειο θα έχουν επίσης προβλήματα. Ορισμένες σιδηροδρομικές συνδέσεις κλείνουν λόγω αναμενόμενων καταιγίδων και κάποιες άλλες λόγω πεσμένων δέντρων ή πλημμυρών.

Περίπου 100 πτήσεις ακυρώθηκαν ή καθυστέρησαν από/προς Ηνωμένο Βασίλειο

Συνιστάται στους ταξιδιώτες προς την Ευρώπη να ελέγχουν την κατάσταση των πτήσεων τους πριν ταξιδέψουν.

Η British Airways και η ολλανδική αεροπορική εταιρεία KLM ακύρωσαν περίπου 100 πτήσεις τους, οι οποίες περιελάμβαναν δρομολόγια προς, από και εντός του Ηνωμένου Βασιλείου.

Επιπλέον, η βρετανική αεροπορική εταιρεία ακύρωσε ακόμη περισσότερες πτήσεις μικρών αποστάσεων στο Χίθροου και καθήλωσε περίπου 40 δρομολόγια εσωτερικού και σε ευρωπαϊκούς προορισμούς.
Τα αεροδρόμια Γκέρνσεϊ και Άλντερνεϊ επίσης δεν εκτελούν τις υπηρεσίες τους μέχρι νεωτέρας.

Γιατί οι πτήσεις της KLM από το Ηνωμένο Βασίλειο επηρεάζονται περισσότερο

Ακυρώθηκαν επίσης δύο δρομολόγια μετ’ επιστροφής προς το Άμστερνταμ, το Μπέλφαστ Σίτι, τις Βρυξέλλες, τη Γλασκώβη και το Παρίσι.

Η KLM ακύρωσε επίσης δεκάδες πτήσεις μεταξύ των αεροδρομίων Schiphol και του Ηνωμένου Βασιλείου λόγω μειωμένης χωρητικότητας στο αεροδρόμιο του Άμστερνταμ.

Πτήσεις που εξυπηρετούνται μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου από την KLM έχουν καθηλωθεί, με τον συνολικό αριθμό από και προς το Άμστερνταμ να φτάνει τις 50 περίπου.