Ταχύτερη ανάκαμψη παρουσιάζει ο τουρισμός στην Πορτογαλία από ό,τι σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ένωσης Ξενοδόχων της χώρας.
Ο λόγος είναι κυρίως χάρη στην τοποθεσία της, καθώς βρίσκεται μακριά από τον πόλεμο που καταστρέφει την Ουκρανία και ως εκ τούτου υπάρχει η αντίληψη των ανθρώπων για ένα ασφαλές μέρος.

Ειδικότερα, ο αριθμός των ξένων τουριστών που επισκέφθηκαν την Πορτογαλία τον Μάιο (1,73 εκατ.) αυξήθηκε σχεδόν έξι φορές από τον ίδιο μήνα πέρυσι, αλλά παρόλα αυτά ήταν περίπου 9% χαμηλότερος από τα επίπεδα πριν από την πανδημία του κορωνοϊού.

Ο τουριστικός τομέας της Πορτογαλίας αντιπροσώπευε σχεδόν το 15% του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος πριν από την πανδημία και ήταν ένας από τους κύριους μοχλούς της ανάκαμψής της από την κρίση χρέους του 2010-14.

Ποιες χώρες ενίσχυσαν τον τουρισμό της Πορτογαλίας

Οι επισκέπτες από τη Βρετανία κατείχαν το μεγαλύτερο μερίδιο των συνολικών αφίξεων τον Μάιο με 16%, ακολουθούμενη από τη Γαλλία με 11,5%.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες, που πρόσφατα αναπτύχθηκαν ως πηγή τουρισμού στην Πορτογαλία, μοιράστηκαν την τρίτη θέση με την Ισπανία και τη Γερμανία – η καθεμία αντιπροσωπεύει το 10% των αφίξεων.
Ο ξενοδοχειακός τομέας συνολικά κατέγραψε 2,5 εκατ. επισκέπτες τον Μάιο και τα συνολικά έσοδα των ξενοδοχείων αυξήθηκαν 3,6 φορές στα 456,1 εκατ. ευρώ (456,7 εκατομμύρια δολάρια). Η εγχώρια αγορά συνεισέφερε με 1,8 εκατ. διανυκτερεύσεις και οι εξωτερικές αγορές 4,7 εκατ.