Συνολικά, 575.000 επιβάτες ταξίδεψαν μέσω του αεροδρομίου Λούτον του Λονδίνου το μήνα Σεπτέμβριο, σημειώνοντας μείωση 66% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι.

Το αεροδρόμιο έχει λάβει μέτρα για να διασφαλίσει ότι το αεροδρόμιο παραμένει ένα ασφαλές περιβάλλον, τόσο για το προσωπικό, όσο και για τους επιβάτες.

Αυτό περιλαμβάνει την εισαγωγή νέων μέτρων στον τερματικό σταθμό. Βελτιωμένο καθαρισμό κι εγκατάσταση προστατευτικών οθονών, όπως επίσης, επιπλέον σταθμούς απολύμανσης χεριών και την απαίτηση να φορούν καλύμματα προσώπου σε όλους τους χώρους του αεροδρομίου.

«Είδαμε κάποια ανάκαμψη στον αριθμό των επιβατών κατά τους καλοκαιρινούς μήνες», παραδέχτηκε ο διευθύνων σύμβουλος του Luton, Alberto Martin, η οποία όμως όπως διευκρίνισε «ήταν βραχύβια, με τους ρυθμούς προσέλευσης να αρχίζουν ήδη να υποχωρούν για άλλη μια φορά».

Παρά την κοινή παραδοχή, ότι τα νέα περιοριστικά μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, ο CEO του Luton ζητά το αυτονόητο. «Παροτρύνω τις Αρχές να συνεργαστούν στενά με τη βιομηχανία ταξιδίων, προκειμένου να περάσουμε αυτό το στάδιο γρήγορα και με ασφάλεια, περιορίζοντας την ανάγκη για απομόνωση και αλλεπάλληλα τεστ» δήλωσε.