Ο λογαριασμός Messenger χωρίς προφίλ στο Facebook, είναι εδώ και μέρες παρελθόν.
Το Facebook εισήγαγε για πρώτη φορά την επιλογή να εγγραφής στο Messenger χωρίς λογαριασμό στο Facebook το 2015. Στόχος ήταν να επιτρέψει στους ανθρώπους σε περιοχές όπου το Facebook μπορεί να μην είναι τόσο εύκολα προσβάσιμο – είτε λόγω περιορισμών δικτύου είτε μέσω κυβερνητικών ρυθμίσεων – την εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων.

“Διαπιστώσαμε ότι η συντριπτική πλειονότητα των ατόμων που χρησιμοποιεί το Messenger ήδη συνδέεται μέσω του Facebook και θέλουμε να απλοποιήσουμε τη διαδικασία”, υποστήριξε το δημοφιλές μέσο social media για την αλλαγή.
Είναι πιθανό η αλλαγή να συνδέεται με μέρος της ευρύτερης μετάβασης του Social Network σε ένα ολοκληρωμένο σύστημα ανταλλαγής μηνυμάτων με την ενοποίηση Messenger, Instagram και WhatsApp.

“Τα ιδιωτικά μηνύματα, οι εφήμερες ιστορίες και οι μικρές ομάδες είναι μακράν οι ταχύτερα αναπτυσσόμενες περιοχές της διαδικτυακής επικοινωνίας”, δήλωνε τον περασμένο Μάρτιο ο CEO της Facebook, Mark Zuckerberg.

Η κατάργηση της επιλογής για εγγραφή στο Messenger χωρίς λογαριασμό στο Facebook είναι ένα μικρό βήμα που θα ενισχύσει περαιτέρω την συγχώνευση των διαφόρων εργαλείων του Facebook. Με την κατάργηση της ως προαιρετική επιλογή, το Facebook κάνει σαφέστατη στροφή προς την ενοποίηση των μηνυμάτων.