“Γονάτισε” η ξενοδοχειακή βιομηχανία των ΗΠΑ από τον παρατεταμένο οικονομικό αντίκτυπο της πανδημίας, χωρίς να υπάρχει κανένα σημάδι ανάκαμψης.

Ενώ τα ξενοδοχεία έχουν σημειώσει αύξηση στη ζήτηση κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού σε σύγκριση με τον Απρίλιο, τα ποσοστά πληρότητας δεν είναι κοντά εκεί που ήταν πριν από ένα χρόνο.

Χιλιάδες ξενοδοχεία δεν μπορούν να πληρώσουν τα δάνεια τους και αντιμετωπίζουν τη δυνατότητα αποκλεισμού και κλείνουν μόνιμα τις πόρτες τους.

Αυτό δείχνουν τα στοιχεία της Αμερικανικής Ένωσης Ξενοδοχείων και Καταλυμάτων (AHLA), σχετικά με τον οικονομικό και τον αγώνα της ξενοδοχειακής βιομηχανίας.

Τέσσερις στους 10 υπαλλήλους ξενοδοχείου δεν εργάζονται ακόμη

Έξι μήνες εν’ μέσω της πανδημίας COVID-19 , εκατομμύρια υπάλληλοι απολύθηκαν ή τέθηκαν σε διαθεσιμότητα. Και η ταξιδιωτική ζήτηση να είναι πολύ πίσω από τα κανονικά επίπεδα.

  • Τέσσερις στους 10 υπαλλήλους ξενοδοχείου δεν εργάζονται ακόμη.
  • Σχεδόν τα δύο τρίτα (65%) των ξενοδοχείων παραμένουν σε ή κάτω από το 50% της πληρότητας. Το οποίο είναι κάτω από το όριο στο οποίο τα περισσότερα ξενοδοχεία μπορούν να εξισορροπήσουν και να πληρώσουν χρέος.
  • Τα ταξίδια παραμένουν στο χαμηλό όλων των εποχών. Μόνο το 33% των Αμερικανών αναφέρουν ότι έχουν ταξιδέψει από τον Μάρτιο. Και μόλις το 38% λένε ότι είναι πιθανό να ταξιδέψουν μέχρι το τέλος του έτους.
  • Τα αστικά ξενοδοχεία υποφέρουν περισσότερο. Και αντιμετωπίζουν κατάρρευση με καταστροφικά χαμηλές θέσεις απασχόλησης 38%.

Οι ξενοδόχοι ζητούν άμεσα μέτρα στήριξης

Ως αποτέλεσμα της απότομης και διαρκούς μείωσης της ταξιδιωτικής ζήτησης, οι ηγέτες της βιομηχανίας λένε ότι τα ξενοδοχεία αντιμετωπίζουν τώρα τη σκληρή πραγματικότητα. Να αποφασίσουν εάν θα βάλουν λουκέτο.

Οι ξενοδόχοι παροτρύνουν το Κογκρέσο να κινηθεί γρήγορα για να βοηθήσει τον κλάδο μέσω μιας στοχευμένης επέκτασης του Προγράμματος Προστασίας Paycheck.

Δημιουργώντας ένα ταμείο ανακούφισης της αγοράς κινητών αξιών που υποστηρίζεται από εμπορικά ενυπόθηκα δάνεια. Και πραγματοποιώντας διαρθρωτικές αλλαγές στη διευκόλυνση Main Street Lending για να διασφαλιστεί ότι οι ξενοδοχειακές εταιρείες μπορούν να έχουν πρόσβαση στο πρόγραμμα.

Η ξενοδοχειακή βιομηχανία των ΗΠΑ βρίσκεται σε κρίση. Χιλιάδες ξενοδοχεία κινδυνεύουν να κλείσουν για πάντα. Κι αυτό θα έχει αντίκτυπο σε όλες τις κοινότητες για τα επόμενα χρόνια.

Ο τομέας της φιλοξενίας χρειάζεται επειγόντως βοήθεια για να διατηρήσει τα ξενοδοχεία ανοιχτά. Ώστε η βιομηχανία και οι υπάλληλοί της να μπορούν να επιβιώσουν και να ανακάμψουν από αυτήν την κρίση, λόγω της πανδημίας.