Στην επέκταση της διαθεσιμότητάς της σε ξενοδοχειακά δωμάτια προχωρά η Κούβα με την κατασκευή 674 νέων τουριστικών καταλυμάτων στις ιστορικές πόλεις του νησιού.

Η μεγάλη επένδυση στον τομέα του τουρισμού του νησιού θα δει την ολοκλήρωση των 31 οικοδομικών έργων κατά τη διάρκεια του φετινού έτους, καθώς και την ανακαίνιση και επέκταση κάποιων άλλων ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων και εστιατορίων, όπως δήλωσε ο Υπουργός Τουρισμού Manuel Marrero Κούβας.

Ανάμεσα στις ξενοδοχειακές εταιρεία είναι ο ισπανικός όμιλος Meliá Hotels International, ο οποίος διαχειρίζεται αυτή τη στιγμή 8 εγκαταστάσεις.

Μια άλλη ισπανική εταιρεία είναι η Iberostar Hotels & Resorts, η οποία έχει τη διαχείριση αρκετών ξενοδοχείων σε χώρους πολιτιστικής κληρονομιάς της Κούβας.

Το μοντέλο του κυκλικού τουρισμού της Κούβας ευνοείται κυρίως από τους ευρωπαίους τουρίστες, ιδίως τους επισκέπτες από τη Γερμανία, τη Γαλλία και το Ηνωμένο Βασίλειο, τρεις αγορές που η χώρα επιδιώκει να ενισχύσει.

Στο πλαίσιο του σχεδίου της για την περαιτέρω ανάπτυξη και διατήρηση αυτού του τρόπου, το νησί της Καραϊβικής θέλει επίσης να αυξήσει τις άμεσες διεθνείς πτήσεις προς τους προορισμούς τους και να βελτιώσει τις εσωτερικές μεταφορές.

Υπενθυμίζεται ότι στις 18 Μαΐου 2018, η Κούβα κατέγραψε δύο εκατομμύρια ξένους επισκέπτες , ενώ για όλο το έτος υπάρχουν προβλέψεις για ένα νέο ρεκόρ πέντε εκατομμυρίων τουριστών.

.