Ήταν μεγάλη τιμή για τον CapsuleT Travel & Hospitality Accelerator – πρωτοβουλία του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος – και την Διευθύντρια του, κα. Κατερίνα Σαριδάκη η συμμετοχή της ίδιας ως προσκεκλημένη στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, στη Βουλή των Ελλήνων, με Θέμα ημερήσιας διάταξης: Γυναίκες και Τουρισμός, την Τρίτη 24 Μαΐου 2022.

Κατά την παρουσίασή της, η κα. Σαριδάκη μοιράστηκε με την Επιτροπή στοιχεία για τη θέση της γυναίκας στην ελληνική νεοφυή επιχειρηματικότητα, καθώς και τη θέση και συμμετοχή γυναικών σε startups που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό στη χώρα μας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει συλλέξει ο επιταχυντής από τα 7 προγράμματα που έχει ολοκληρώσει έως σήμερα, στις 70 εταιρείες/ομάδες που έχουν συμμετάσχει και ολοκληρώσει τα προγράμματά του, το 23,6% των ιδρυτών/συνιδρυτών είναι γυναίκες και το 28,2% των στελεχών/προσωπικού των εταιρειών αυτών καλύπτονται από γυναίκες.

Δείτε την παρουσίαση από το κανάλι της Βουλής στο 26:39 – 42:25

Τα νούμερα αυτά είναι αρκετά υψηλότερα συγκριτικά με τους υπόλοιπους τομείς της νεοφυούς επιχειρηματικότητας/startups στη χώρα μας, παρόλα αυτά υπάρχει μεγάλο περιθώριο βελτίωσης στη συμμετοχή γυναικών σε ηγετικές θέσεις startups, αλλά και σε θέσεις ευθύνης εν γένει.

Η ίδια δηλώνει: “Ο CapsuleT Travel & Hospitality Accelerator είναι εδώ, δίπλα σε όλες τις γυναίκες, για να στηρίξει τις προσπάθειες όσων εξ’αυτών επιθυμούν να καινοτομήσουν και να δημιουργήσουν κάτι δικό τους στον κλάδο του τουρισμού”.