Το ενδεχόμενο της κατηγοριοποίησης των παραλιών της Κύπρου με το μοντέλο κατηγοριοποίησης των ξενοδοχειακών μονάδων, δηλαδή τα αστέρια, εξετάζει το Υφυπουργείο Τουρισμού της χώρας.

Σε πρόσφατες δηλώσεις του ο Υφυπουργός Τουρισμού Σάββας Περδιός ανέφερε ότι αφού το ζητούμενο είναι η ποιοτική ανάπτυξη ή και αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος της Κύπρου, εξετάζεται σοβαρά και το ενδεχόμενο της κατηγοριοποίησης των παραλιών.

«Όπως μια ξενοδοχειακή μονάδα κατατάσσεται σε αστέρες, ήρθε η ώρα να δούμε με τον ίδιο τρόπο και τις παραλίες. Τώρα εάν θα είναι δυο ή τρεις κατηγορίες, θα το δούμε και με τους Δήμους αλλά ναι, ίσως κάποιες παραλίες να προσφέρονται για πιο μαζικό τουρισμό, άλλες να προσφέρονται μόνο για ενήλικες, άλλες να προσφέρονται για υπηρεσίες πολυτελείας με την ανάλογη χρέωση» τόνισε.

Πρόσθεσε δε, πως το μοντέλο λειτουργίας των παραλιών όπως έχει σήμερα, δεν είναι κάτι που διαφοροποιεί την Κύπρο στο τουριστικό της προϊόν. Υπάρχουν παραδείγματα ανταγωνιστικών προορισμών, σύμφωνα με τον κ. Περδίο, όπως για παράδειγμα τα ελληνικά νησιά όπου υπάρχουν διάφορες βαθμίδες υπηρεσιών στις παραλίες, με τις ανάλογες χρεώσεις.