Οι Ινδοί ταξιδιώτες δείχνουν έντονο ενδιαφέρον για εσωτερικούς και ακόμη και διεθνείς προορισμούς για την Ημέρα της Δημοκρατίας, όπως φαίνεται από την αύξηση των αναζητήσεων πτήσεων στην KAYAK.

Όλες οι τιμές και τα δεδομένα αναζήτησης βασίζονται σε αναζητήσεις (μεταξύ 1.11.2022 έως 01.01.2023) για ταξίδια από 26 Ιανουαρίου 29 Ιανουαρίου 2023. Αυτά έχουν συγκριθεί με αναζητήσεις (μεταξύ 01.11.2019 και 01.01.2020) για ταξίδια από 29 Ιανουαρίου 2020.

Η KAYAK σημείωσε σημαντική αύξηση στις αναζητήσεις πτήσεων για την περίοδο Republic Day Long Weekend με τις αναζητήσεις πτήσεων εσωτερικού με επιστροφή περίπου 185%, οι πτήσεις προς Ασία αυξήθηκαν κατά περίπου 12% και οι αναζητήσεις πτήσεων μεγάλων αποστάσεων αυξήθηκαν περίπου 24% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο αναζήτησης το 2019.

Σύμφωνα με τον Διευθυντή της KAYAK India, Tarun Tahiliani:

«Ο υπέροχος χρόνος του σαββατοκύριακου γύρω από την Ημέρα της Δημοκρατίας φαίνεται να είναι ένα καλό κίνητρο για τους Ινδούς να ξεκινήσουν ταξίδια, με τις αναζητήσεις εσωτερικών πτήσεων γύρω από την Ημέρα της Δημοκρατίας να αυξάνονται κατά πάνω από 185% φέτος σε σύγκριση την ίδια περίοδο προ πανδημίας. Τα δεδομένα μας δείχνουν επίσης μια αύξηση περίπου 24% για τις διεθνείς αναζητήσεις πτήσεων, κάτι που δείχνει ότι οι Ινδοί έχουν επίσης σχεδιάσει έξυπνα τα ταξίδια μεγάλων αποστάσεων το Σαββατοκύριακο».

«Οι προορισμοί που αναζητήθηκαν περισσότερο για Ινδούς ταξιδιώτες κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου περιλαμβάνουν τη Γκόα, το Ντουμπάι, το Νέο Δελχί, τη Βομβάη και την Μπανγκόκ. Για όσους ακόμα κάνουν σχέδια, ιστότοποι όπως το KAYAK.co.in παρέχουν ισχυρά εργαλεία προγραμματισμού και δυνατότητες που βοηθούν τους ταξιδιώτες να εξοικονομούν χρήματα και να λαμβάνουν σίγουρες αποφάσεις, όπως είναι τα ευέλικτα φίλτρα αναζήτησης, η ειδοποίηση τιμών και τα εργαλεία πρόβλεψης τιμών».