Σημεία ομιλίας της βουλευτού Α’ Αθηνών Όλγας Κεφαλογιάννη, ειδικής αγορήτριας της ΝΔ για τις προγραμματικές δηλώσεις της Κυβέρνησης, στη Βουλή:

  • “…Βρισκόμαστε στο ξεκίνημα μιας εξαιρετικά κρίσιμης κοινοβουλευτικής περιόδου. Οι μάχες που καλούμαστε να δώσουμε είναι πολλές. Κυρίως όμως είναι πολύ δύσκολες. Γιατί καθορίζουν το παρόν των Ελληνίδων και των Ελλήνων, γιατί διαμορφώνουν το μέλλον της Πατρίδας.”
  • “…Η παράταξή μας σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση, όπως άλλωστε αποδείξαμε και στην πράξη τους προηγούμενους μήνες, να αφήσει την Ελλάδα απροστάτευτη.”
  • “…Μέσα σε 8 μήνες βιώσαμε μία σειρά ανακόλουθων χειρισμών σε επίπεδο διαπραγμάτευσης και διακυβέρνησης που στοίχισαν πάρα πολύ ακριβά στον τόπo. Η έλλειψη σχεδίου και η πλήρης κυβερνητική ανικανότητα, οδήγησαν στο τρίτο και επαχθέστερο Μνημόνιο.”
  • “…Θα είμαστε στην πρώτη γραμμή μιας δομικής, σκληρής αλλά πάντα δίκαιης αντιπολίτευσης.Χωρίς λαϊκισμούς και ανέξοδη αντιπολιτευτική ρητορική. Με γνώση και αποφασιστικότητα.

Για ένα να είστε σίγουροι. Δεν πρόκειται να έχετε ούτε μια ημέρα περίοδο χάριτος. Τα ψέματα τελείωσαν.”

  • “…Δυστυχώς και εχθές ο Πρωθυπουργός δεν τόλμησε να αντικρίσει την πραγματικότητα. Ακολούθησε το δρόμο της δημαγωγίας, των γενικόλογων αναφορών, της καλλιέργειας “εχθρών” μέσα και έξω από τη χώρα, το δρόμο εν τέλει της αντιστροφής της πραγματικότητας.
  • “…Είναι προφανές ότι ούτε και τώρα υπάρχει σχέδιο. Tίποτα πέρα από ιδεοληψίες και εμμονικές αναφορές σε ξεπερασμένες πολιτικές. Τίποτα δεν φαίνεται να αλλάζει. Οι εκλογές ήταν απλά ένας δαπανηρός ανασχηματισμός. Μια εσωκομματική εκκαθάριση”.
  • “…Πετάξατε τις προσπάθειες μιας πενταετίας, τις θυσίες του ελληνικού λαού στον κάλαθο των αχρήστων.

‘Υστερα απο τρία χρόνια σταθεροποιητικής τροχιάς, το χρέος έπεφτε το 2014. Η οικονομία που έμπαινε στις ράγες της ανάπτυξης το 2014 εκτροχιάστηκε εκκωφαντικά και σήμερα έρχεστε να μας αναγγείλετε 2 ακόμη χρόνια ύφεσης και ανεργίας.”

  • “…Ο τρόπος που πολιτεύθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ όλα τα προηγούμενα χρόνια ως μία ιδεοληπτική αντιπολίτευση που κινήθηκε στο δρόμο του “όχι σε όλα” και ως μία καταστροφική κυβέρνηση, δεν μας επιτρέπουν να έχουμε καμία εμπιστοσύνη, ούτε να τρέφουμε αυταπάτες.
  • “…Τίποτε από αυτά που έχουν πράξει στο μακρινό και κοντινό παρελθόν δεν μπορεί να μας πείσει ότι θα κυβερνήσουν αποτελεσματικά τον τόπο. Το αναξιόπιστο παρελθόν και το αλλοπρόσαλλο παρόν τους προδιαγράφει δυστυχώς τη συνέχιση αυτής τη καταστροφικής πορείας.

Για αυτούς τους λόγους καταψηφίζουμε τις προγραμματικές δηλώσεις τις κυβέρνησης. Δηλώνουμε παρόντες στην πρώτη σειρά των μαχών που έρχονται.”

  • Η παράταξή μας βάζοντας, όπως πάντα, ως προτεραιότητα το εθνικό καλό, το καλό της Πατρίδα μας, θα πρωτοστατήσει τόσο μέσα στη Βουλή όσο και μέσα στην κοινωνία.”