Ρεκόρ κατέγραψαν οι αφίξεις ταξιδιωτών από τις ΗΠΑ στο Άμπου Ντάμπι τους πρώτους οκτώ μήνες του 2018, σύμφωνα με την τελευταία έρευνα του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού – Αμπού Ντάμπι (DCT Abu Dhabi).

Ο αριθμός των επισκεπτών ξενοδοχείων που διέμειναν στο Αμπού Ντάμπι κατά τη διάρκεια του περασμένου Αυγούστου αυξήθηκε κατά 10,5% σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα το 2017, με διψήφιο ρυθμό ανάπτυξης στις περισσότερες αγορές βασικών πηγών στήριξης της ανοδικής τάσης.

Με την δημοτικότητα του εμιράτου να αυξάνεται από τους που προσήλθαν στην καλοκαιρινή σεζόν στο Άμπου Ντάμπι, τα αποτελέσματα του Αυγούστου δείχνουν ότι οι στόχοι του Τμήματος να βελτιώθηκαν κατά το 2017.

Συνολικά, 477.606 επισκέπτες παρέμειναν σε 162 ξενοδοχεία και διαμερίσματα ξενοδοχείων στο Άμπου Ντάμπι τον Αύγουστο, αύξηση πάνω από 45.000 συγκριτικά με τον Αύγουστο του 2017. Για τους οκτώ πρώτους μήνες του έτους, τα στοιχεία δείχνουν ότι το Άμπου Ντάμπι έχει καταγράψει περισσότερους από 3.31 εκατομμύρια επισκέπτες , αύξηση 5,8% του συνολικού αριθμού επισκεπτών του ξενοδοχείου στο εμιράτο σε σύγκριση με πέρυσι.

Η διψήφια αύξηση σημειώθηκε στις περισσότερες από τις κορυφαίες αγορές διεθνών επισκεπτών του Άμπου Ντάμπι τον Αύγουστο, ενώ μόνο ο αριθμός των επισκεπτών ξενοδοχείων από τη Γερμανία μειώθηκε σε σχέση με το 2017.

Η κινεζική αγορά σημείωσε σημαντική βελτίωση κατά τη διάρκεια αυτού του μήνα, που κυμάνθηκε σχεδόν στο 9% σε σύγκριση με τον Αύγουστο του 2017. Πάντως η Κίνα εξακολουθεί να είναι η πρώτη αγορά πηγή τουρισμού στο Άμπου Ντάμπι, καταλαμβάνοντας περίπου το 13% συνολικά σε σύγκριση με το 2017.

Επιπλέον, οι τουρίστες από τις ΗΠΑ συνέχισαν να δείχνουν την προτίμησή του στο Άμπου Ντάμπι, με τον αριθμό Αμερικανών επισκεπτών να αυξάνεται σχεδόν κατά 35% τον Αύγουστο.

Τέλος, το Ηνωμένο Βασίλειο παρουσίασε μια πιο μικρή αύξηση κατά 3,6% για τον ίδιο μήνα, καταγράφοντας αύξηση 8%.