Άνοδο 12% από έτος σε έτος κατέγραψε ο αριθμός των επισκεπτών στο Ντουμπάι κατά τη διάρκεια των δύο πρώτων μηνών του 2017, ξεπερνώντας τα 3 εκατ., αυξάνοντας δηλαδή τέσσερις φορές το αντίστοιχο ποσοστό συγκριτικά με το προηγούμενο έτος.

Ειδικότερα, η άνοδος των επισκεπτών από την Κίνα και τη Ρωσία οδήγησε στην απότομη αύξηση του όγκου των τουριστών, θέτοντας τις βάσεις για μια θετική χρονιά από το πρώτο κιόλας τρίμηνο, σύμφωνα με την Υπηρεσία Τουρισμού του Ντουμπάι.

Παράλληλα, αυξήθηκε κατά 60% ο αριθμός των διανυκτερεύσεων των Κινέζων τουριστών στο Ντουμπάι μόνο τον Ιανουάριο και κορυφώθηκε στο 102%. Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια των δύο πρώτων μηνών του έτους, έχουν αναφερθεί 157.000 Κινέζοι επισκέπτες.

Ταυτόχρονα, οι επισκέψεις των Ρώσων αυξήθηκαν κατά 84% κατά την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους, καταγράφοντας συνολικά 65.000 ταξιδιώτες κατά τους δύο πρώτους μήνες.

Ως εκ τούτου, η Κίνα και η Ρωσία ανέβηκαν στην κατάταξη τους ως βασικές αγορές εισερχόμενου τουρισμού στο Ντουμπάι, με την Κίνα να εισέρχεται στην πρώτη τετράδα για πρώτη φορά και τη Ρωσία να ανεβαίνει τέσσερις θέσεις, καταλαμβάνοντας την 15η ως η σημαντικότερη πηγή τουρισμού για το Ντουμπάι.