Την προβολή του νομού Έβρου σε διεθνείς τουριστικές εκθέσεις μέσω νέων τουριστικών προϊόντων και πακέτων έχει ως στόχο η επίσκεψη 16 τουριστικών πρακτόρων από την Κίνα. Ειδικότερα, οι εκπρόσωποι των μεγαλύτερων τουριστικών γραφείων της Κίνας θα επισκεφθούν το νομό Έβρο καταγράφοντας τις αξιοσημείωτες περιοχές και τα αξιοθέατα της περιοχής.

Η επίσκεψη πραγματοποιείται στο πλαίσιο μίας τουριστικής μελέτης με τον τίτλο, «SILK ROAD ITINERARY»- Διαδρομή του Δρόμου του Μεταξιού. Η μελέτη διεξάγεται από την ΕΤΤ Τουριστική με έδρα την Κίνα, από τις 24 Φεβρουαρίου έως την 1η Μαρτίου. Σε αυτή συμμετέχουν και οι Φίλοι Μνημείων, Μουσείων, Πολιτισμού, Παράδοσης του Διδυμότειχου και της περιφέρειας, «Διδυμοτείχου Ανάδειξις».

Πρώτος σταθμός το Πεκίνο

Στη συνέχεια θα δημιουργήσουν νέα τουριστικά πακέτα που θα προβάλουν τον προορισμό στις μεγάλες επερχόμενες διεθνείς τουριστικές εκθέσεις με πρώτη την COTTM – China Outbound Travel & Tourism Market 2019, στο Πεκίνο».

Σημειώνεται ότι η διαδρομή της μελέτης ξεκινά από την Κωνσταντινούπολη , διαπερνά τον νομό Έβρου και ολοκληρώνεται στη Θεσσαλονίκη. Οι τουριστικοί πράκτορες εκπροσωπούν τα μεγαλύτερα τουριστικών γραφείων της Κίνας , από διάφορες πόλεις όπως Πεκίνο, Σαγκάι, Σεντσέν, Κουανγκτσόου.

Η ομάδα των τουριστικών πρακτόρων, ερχόμενη από την Αδριανούπολη Τουρκίας, θα βρίσκεται στην περιοχή από τις 26 έως τις 28 Φεβρουαρίου. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους θα επισκεφθούν σημεία, ιστορικά, αρχαιολογικά, μνημεία, οικισμούς με τοπική ιστορία και γνωστούς για παραδοσιακές τέχνες, όπως, Τύμβος Ζώνης-Δοξιπάρας, οι Μεταξάδες, το Σουφλί και επιχειρήσεις μεταξιού, όπου θα τους υποδεχτούν πολιτιστικοί σύλλογοι της περιοχής, αναδεικνύοντας τις παραδοσιακές φορεσιές, έθιμα, προβάλλοντας την παράδοση, ενώ επαγγελματικοί φορείς θα προβάλλουν τα τοπικά παραγόμενα προϊόντα.