Σύνταξη: tourismtoday.gr

Τοπικοί αξιωματούχοι στη δημοφιλή περιοχή με τις γκέισες Γκιόν στο Κιότο της Ιαπωνίας θα κλείσουν την πρόσβαση σε τουρίστες «παπαράτσι» που παρενοχλούν τις παγκοσμίως αναγνωρισμένες Γιαπωνέζες καλλιτέχνιδες, από τον ερχόμενο Απρίλιο.

Το τοπικό συμβούλιο της ιστορικής συνοικίας Γκιόν είπε ότι θα απαγορεύσει πλέον τους τουρίστες στα σοκάκια και στους δρόμους που φιλοξενούν γκέισες και maiko (έφηβες ασκούμενες γκέισες) μετά από χρόνια καταγγελιών για την αυξανόμενη φωτογράφιση.

Στην Γκιόν συνωστίζονται εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους που επισκέπτονται το Κιότο και προσπαθούν να φωτογραφίσουν τις διάσημες επαγγελματίες διασκέδασης της Ιαπωνίας, γνωστές για τα κιμονό και τα λευκά τους πρόσωπα.

Ο Isokazu Ota, γραμματέας του περιφερειακού συμβουλίου, είπε ότι τα μικρά σοκάκια θα είναι εντελώς κλειστά για τους τουρίστες από τον επόμενο μήνα, λόγω της αυξανόμενης απειλής.
Τα σοκάκια που φιλοξενούν επίσης πολλά εστιατόρια και τεϊοποτεία, θα είναι ανοιχτά μόνο για τη γκέισες, τους πελάτες τους και τους κατοίκους της περιοχής.
Το 2019, οι τοπικές αρχές επέβαλαν επιτόπιο πρόστιμο για τους τουρίστες που ενοχλούν τις γκέισες.

Οι γκέισες κυνηγούνταν στους ιδιωτικούς δρόμους της περιοχής, φωτογραφίζονταν χωρίς τη συγκατάθεση τους, ενώ πολλοί ξένοι ταξιδιώτες άγγιζαν το κιμονό και τις περίτεχνες περούκες τους.

Το τοπικό συμβούλιο και η δημοτική αρχή ελπίζουν ότι θα προστατεύσουν γκέισες και maiko, διατηρώντας την ιαπωνική τέχνη και τους θεματοφύλακες της.