Το ποσό των 157. 4 εκατ. ευρώ θα μοιραστούν μέχρι το τον Απρίλιο του 2016 4 αεροπορικές εταιρείες της χώρας για την διενέργεια των πτήσεων των άγονων γραμμών.

Κυρίαρχος του παιχνιδιού της Olympic Air η οποία έχει πάρει τη μερίδα του λέοντος εκτελώντας συνολικά 15 δρομολόγια, ενώ πλήρως αδιάφορη για τον διαγωνισμό ήταν ό έτερος μεγάλος παίκτης η Aegean Airlines με μόνο 1 δρομολόγιο. Το υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων άναψε το «πράσινο φως» επικυρώνοντας το σχετικό διαγωνισμό της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας και έτσι από την 1η Μαΐου  αναπροσαρμόζονται τα δρομολόγια των άγονων γραμμών ως εξής:

Η Olympic Air θα εκτελεί τα δρομολόγια από Αθήνα προς Αστυπάλαια, Ικαρία, Λέρο, Μήλο, Κήθυρα, Πάρο, Νάξο, Κάρπαθο, Σκιάθο, Κάλυμνο. Επίσης τα δρομολόγια «λεωφορεία» Ρόδος-Κάρπαθος-Κάσος-Σητεία, Ρόδος- Κως-Λέρος-Κάλυμνος-Αστυπάλαια και το Ρόδος–Καστελόριζο. Η Aegean κέρδισε το Αθήνα-Σκύρος. Η Astra Airlines θα διενεργεί τα Αθήνα- Σητεία, Θεσσαλονίκη-Χίος, Θεσσαλονίκη- Καλαμάτα και Θεσσαλονίκη-Κέρκυρα. Τέλος η με έδρα την Κρήτη Sky Εxpress θα πραγματοποιεί τα δρομολόγια :

Λήμνος-Μυτιλήνη- Χίος- Σάμος- Ρόδος, το Αλεξανδρούπολη-Σητεία, το Άκτιο Σητεία, το Θεσσαλονίκη Σκύρος και το επίσης δρομολόγιο λεωφορείο : Κέρκυρα-Άκτιο-Κεφαλονιά – Ζάκυνθος – Κήθυρα.  Επισημαίνεται ότι τα 2 άγονα δρομολόγια Αθήνα- Ζάκυνθος και Αθήνα-Σύρος τα έχει αναλάβει η Olympic Air από τον περασμένο Δεκέμβριο μειοδοτώντας στο σχετικό διαγωνισμό. Υπογραμμίζεται τέλος ότι η απόφαση της ΥΠΑ πρέπει να περάσει από το κατώφλι του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Χάρης Ντιγριντάκης

Πηγή : matrix24.gr