Οι αυξανόμενες περιπτώσεις COVID-19, οδήγησαν την Τενερίφη στο κλείσιμο των συνόρων της, προκαλώντας χάος σε πακέτα διακοπών από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Τα σύνορα όπως ανακοινώθηκε κλείνουν από αύριο Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου και για τις επόμενες 15 ημέρες, προκαλώντας φόβο για ακυρώσεις διακοπών.

Στην Τενερίφη επιβάλλεται απαγόρευση κυκλοφορίας την νύχτα, τα μπαρ και τα εστιατόρια θα κλείσουν εσωτερικούς χώρους και να λειτουργούν με το 50% της χωρητικότητας σε εξωτερικούς χώρους.

Στο 33% της κανονικής χωρητικότητας θα λειτουργούν τα εμπορικά κέντρα και θα απαγορευθούν όλες οι ομαδικές αθλητικές δραστηριότητες.

Ωστόσο, η κυβέρνηση των Καναρίων Νήσων δήλωσε ότι οι τουρίστες που έχουν ήδη κάνει κράτηση θα έχουν τη δυνατότητα να εισέλθουν. Εφ’ όσον έχουν αρνητική δοκιμή PCR Covid εντός 72 ωρών από την άφιξη.

Jet2 και Jet2holidays επιβεβαίωσαν ότι οι παραθεριστές μπορούν να ταξιδέψουν στην Τενερίφη όπως είχε προγραμματιστεί.

Η TUI ανακοίνωσε ότι “εργαζόμαστε για το τι σημαίνει αυτό για το πρόγραμμα διακοπών μας και θα ενημερώσουμε τους πελάτες μόλις έχουν περισσότερες πληροφορίες”.

Τα Κανάρια Νησιά αφαιρέθηκαν από τον κατάλογο ταξιδιωτικών διαδρόμων της Αγγλίας στις 12 Δεκεμβρίου λόγω των αυξανόμενων κρουσμάτων στην περιοχή.

Αυτό σημαίνει ότι όσοι επιστρέφουν στην Αγγλία υποχρεούνται σε καραντίνα για 10 ημέρες ή για πέντε ημέρες εάν πληρώσουν για τεστ.

Η Τενερίφη, η Γκραν Κανάρια, η Λανζαρότε και η Φουερτεβεντούρα είναι δημοφιλείς προορισμοί της Βρετανικής αγοράς, για τον χειμερινό ήλιο. Και είδαν άνοδο στις κρατήσεις μετά την προσθήκη τους στον κατάλογο ασφαλών ταξιδιωτικών διαδρόμων τον Οκτώβριο.