Τα θεματικά πάρκα της στην Ιαπωνία κλείνει η Disney, καθώς η εξάπλωση του κορωνοϊού στη χώρα εντείνεται.

Τα δύο πάρκα Tokyo Disneyland και Disney Sea κλείνουν σήμερα και θα παραμείνουν κλειστά μέχρι τις 15 Μαρτίου, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε χθες ο φορέας εκμετάλλευσης των δύο πάρκων, Oriental Land.

Το κλείσιμο έρχεται μετά από αίτημα της κυβέρνησης της Ιαπωνίας να ακυρώσει ή να αναβάλει μεγάλες συγκεντρώσεις και events που έχουν προγραμματιστεί για τις επόμενες εβδομάδες για να αποτραπεί η περαιτέρω εξάπλωση του κορωνοϊού.

Οικονομικές επιπτώσεις

Ο φορέας εκμετάλλευσης των δύο πάρκων της Disney ενημέρωσε ότι θα αποζημιώσει τους επισκέπτες για τα εισιτήρια και τις κρατήσεις ξενοδοχείων.

Τον προηγούμενο μήνα η εταιρεία έκλεισε τα θεματικά πάρκα της σε Σαγκάη και Χονγκ Κονγκ, τα οποία και θα παραμείνουν κλειστά επ’ αόριστον, επισημαίνοντας ότι η επιδημία του κορωνοϊού θα προκαλέσει ισχυρό πλήγμα στα οικονομικά αποτελέσματα του έτους, με την Chief Financial Officer της εταιρείας The Walt Disney, Christine McCarthy, να λέει ότι το μέγεθος της ζημιάς θα εξαρτηθεί από τη διάρκεια που θα παραμείνουν κλειστά τα πάρκα.

Εξαιτίας του ιού έχουν χάσει τη ζωή τους οκτώ άνθρωποι στην Ιαπωνία, ενώ έχουν καταγραφεί περισσότερα από 900 κρούσματα.

Η μεγάλη πλειονότητα όσων νοσούν συνδέεται με το κρουαζιερόπλοιο που μπήκε σε καραντίνα στη Yokohoma έναν μήνα πριν, όταν επιβεβαιώθηκε κρούσμα κορωνοϊού μεταξύ των επιβατών.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, έχουν καταγραφεί τουλάχιστον 2.800 θάνατοι, κυρίως στην ηπειρωτική Κίνα.