Η Απαγορευμένη Πόλη, το διασημότερο ιστορικό μνημείο της Κίνας, θα κλείσει μέχρι νεωτέρας εξαιτίας της επιδημίας του κοροναϊού που ξεκίνησε από την πόλη Ουχάν και άρχισε να εξαπλώνεται σε όλον τον κόσμο.
Οι παγκόσμιες υγειονομικές αρχές φοβούνται ότι ο ρυθμός μετάδοσης θα επιταχυνθεί καθώς εκατοντάδες εκατομμύρια Κινέζοι ταξιδεύουν στο εσωτερικό της χώρας και στο εξωτερικό κατά τη διάρκεια της εβδομαδιαίας αργίας για το νέο κινεζικό έτος που ξεκινά αύριο.
Το Πεκίνο ανακοίνωσε σήμερα ότι ακυρώνει όλες τις εορταστικές εκδηλώσεις για το νέο κινεζικό έτος λόγω της επιδημίας που έχει προκαλέσει ήδη τον θάνατο 17 ανθρώπων στην Κίνα και έχει προσβάλει πάνω από 600 σε όλο τον κόσμο.
Στην πόλη Τσίμπι θα διακοπεί η λειτουργία των συγκοινωνιών και ματαιώνονται όλες οι εκδηλώσεις που είχαν προγραμματιστεί για την κινεζική Πρωτοχρονιά.

Πόλεις σε καραντίνα

Οι αρχές σχεδίαζαν να κλείσουν απόψε το Χουανγκάνγκ, μια πόλη επτά εκατομμυρίων περίπου 30 μίλια ανατολικά του Ουχάν, σιδηροδρομικούς σταθμούς στην κοντινή πόλη Έτσου, η οποία έχει περίπου ένα εκατομμύριο κατοίκους, και να επιβάλει ταξιδιωτικούς περιορισμούς στις μικρότερες πόλεις Τσίμπι και Τσιζιάνγκ.
Στην Χουανγκάνγκ και στην Έτσου, τα μέσα μαζικής μεταφοράς και τα τρένα αναχώρησης θα σταματούσαν να εξυπηρετούν τα μεσάνυχτα. Οι κάτοικοι δεν θα μπορούν να εγκαταλείψουν την πόλη χωρίς ειδική άδεια, σύμφωνα με τις αρχές.

Όπως έγινε γνωστό από κινεζικά Μέσα απαγορεύονται οι συγκεντρώσεις άνω των 50 ατόμων και τα ξενοδοχεία θα ελέγχουν σε καθημερινή βάση τους πελάτες τους αν έχουν πυρετό.
Οι διακοπές για το νέο έτος ξεκινούν αύριο Παρασκευή και διαρκούν μία εβδομάδα. Οι Κινέζοι το γιορτάζουν με συγκεντρώσεις ανά εκατοντάδες χιλιάδες στα πάρκα όπου παρακολουθούν τους παραδοσιακούς χορούς του λιονταριού και του δράκου.