Σύνταξη: tourismtoday.gr

Για πρώτη φορά από το άνοιγμα του το 1889, κανένα τρένο δεν θα κυκλοφορεί προς/από τον κεντρικό σταθμό του Άμστερνταμ στις 29 Ιουνίου, όπως ανακοίνωσαν ProRail και NS.

Την ίδια μέρα θα ξεκινήσει η επόμενη φάση της μεγάλης ανακαίνισης του. Η κυκλοφορία των τρένων θα επαναληφθεί την επόμενη ημέρα, αλλά θα είναι πολύ περιορισμένη στις 30 Ιουνίου και την 1η Ιουλίου.

  • Από το Σάββατο 29 Ιουνίου, οι γραμμές 14 και 15 στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό του Άμστερνταμ δεν θα είναι διαθέσιμες για ένα χρόνο.
    Οι γραμμές θα αφαιρεθούν, η πρώτη σιδηροδρομική γέφυρα στην ανατολική πλευρά του σταθμού θα αποσυναρμολογηθεί και οι εναέριες γραμμές θα προσαρμοστούν. Θα γίνουν επίσης εργασίες στο νέο υπόγειο πάρκινγκ ποδηλάτων στην ανατολική πλευρά του σταθμού και θα μετακινηθούν μεταξύ άλλων καλώδια και σωλήνες.
    Για να προετοιμαστεί για τις εργασίες, η ProRail θα κλείσει την ανατολική επιβατική σήραγγα στην πλευρά του IJ στις 24 Ιουνίου.
  • Μεταξύ 24 και 28 Ιουνίου, λιγότερα τρένα θα εκτελούν δρομολόγια μεταξύ της Ουτρέχτης και του Άμστερνταμ, καθώς και μεταξύ Άμστερνταμ και Ενχάουζεν.
  • Στις 29 Ιουνίου, κανένα τρένο δεν θα κινείται προς, από ή μέσω του σταθμού όλη την ημέρα.
  • Στις 30 Ιουνίου, δεν θα υπάρχουν τρένα μεταξύ Άμστερνταμ Μάιντεπορτ και Γούες και οι επιβάτες θα εξυπηρετούνται από λεωφορείο.
  • 30 Ιουνίου και την 1η Ιουλίου, θα εκτελούνται  περιορισμένα σιδηροδρομικά δρομολόγια μεταξύ Άμστερνταμ και Σλότερντικ.

Τα διεθνή τρένα -όπως το Eurostar– θα κινούνται με προσαρμοσμένο χρονοδιάγραμμα αυτές τις τρεις ημέρες και δεν θα κάνουν στάση στον κεντρικό σταθμό της ολλανδικής πρωτεύουσας.

Η σιδηροδρομική εταιρεία με πινακίδες και επιπλέον υπαλλήλους θα βοηθήσει τους ταξιδιώτες να χρησιμοποιήσουν εναλλακτικά λεωφορείο ή μετρό, για να φτάσουν στον προορισμό τους.