Απαγορεύεται η κυκλοφορία οχημάτων στον επαρχιακό δρόμο Δημητσάνας – Ζυγοβιστίου, το Σάββατο 15 Ιουλίου από τις 10.00 το πρωί μέχρι και τις 6 το απόγευμα και την Κυριακή 16 Ιουλίου, από τις 12.00 το μεσημέρι μέχρι τις 5 το απόγευμα, λόγω διεξαγωγής του αγώνα αυτοκινήτων «16η Ανάβαση Δημητσάνας».

Ο αγώνας προσμετρά στο Κύπελλο Αναβάσεων Νοτίου Ελλάδος. Οι φίλοι του μηχανοκίνητου αθλητισμού θα απολαύσουν ένα ακόμα Σαββατοκύριακο στην ορεινή Γορτυνία, σε μια πολύ ενδιαφέρουσα αγωνιστικά διαδρομή με υπέροχη θέα.

Επίσης, απαγορεύεται η στάθμευση παντός είδους οχημάτων στην ανωτέρω οδό, κατά μήκος της διεξαγωγής του αγώνα, κατά το χρόνο διεξαγωγής αυτού.

Των ανωτέρω απαγορεύσεων εξαιρούνται τα αγωνιστικά οχήματα που μετέχουν στον αγώνα, καθώς και τα οχήματα των διοργανωτών της εκδήλωσης.

Κατά τη διάρκεια του αγώνα, τα οχήματα που κινούνται από Δημητσάνα προς Στεμνίτσα και αντίστροφα θα διέρχονται κατά διαστήματα από την εν λόγω οδό, ύστερα από συνεννόηση του Αλυτάρχη του Αγώνα και του Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Γορτυνίας.

Η 16η Ανάβαση Δημητσάνας- Ζυγοβιστίου πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Δήμου Γορτυνίας και της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης (ΔΗΚΕΓ).