C3A71F77AA33292563595D98A9C62591

Έντονη κινητικότητα καταγράφει το επενδυτικό ενδιαφέρον για την εγχώρια τουριστική υποδομή, καθώς πλέον συνοδεύεται και από πρόθεση για αγορά. Το καλοκαίρι αναμένεται θερμό, με τις πράξεις ακόμα να είναι περιορισμένες, ωστόσο οι διερευνητικές ενέργειες είναι πολλές.

Κίνηση που επισφραγίζει τη νέα περίοδο στο επενδυτικό κλίμα είναι η πώληση του Gerakina Beach, η οποία «κλείδωσε», σύμφωνα με πληροφορίες του «Βήματος», μεταξύ της ιδιοκτήτριας Εθνικής Τράπεζας και του νέου σχήματος από τη συνεργασία της Oaktree Capital Management με τη Σάνη ΑΕ.

Πρώτη συμφωνία
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το τελικό τίμημα ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της τράπεζας, οι οποίες είχαν οριστεί κατ’ ελάχιστον στα 17 εκατ. ευρώ. Το κτιριακό συγκρότημα που βρίσκεται στον συνοικισμό Γερακινής στον Πολύγυρο της Χαλκιδικής, δυναμικότητας 503 δωματίων – 955 κλινών, εμβαδού 24.000 τ.μ. σε οικόπεδο 87 στρεμμάτων περίπου, ήταν ένας από τους στόχους του νέου σχήματος, ενώ είχε βγει σε δύο διαγωνισμούς οι οποίοι κηρύχθηκαν άγονοι.

Η πολυετής συνεργασία που υπέγραψαν το αμερικανικό επενδυτικό fund, το οποίο διαχειρίζεται περίπου 80 δισ. δολάρια, με τον όμιλο Σάνη στις 26 Μαρτίου φιλοδοξεί να δημιουργήσει μια νέα αλυσίδα πολυτελών ξενοδοχείων – resorts στην Ελλάδα και η πρώτη μονάδα της είναι το Oceania Club στη Χαλκιδική, που ανήκει στη Σάνη ΑΕ.

Πουτέτση Χριστίνα

tovima