
Η συλλογή προσωποποιημένων δεδομένων και το στοχευμένο ψηφιακό μάρκετινγκ και όχι οι εφαρμογές για κινητά αποτελούν τους κύριους άξονες στους οποίους πρέπει να επενδύσουν οι ταξιδιωτικοί πράκτορες, οι destination managers και άλλοι πάροχοι ταξιδίων.
Ειδικότερα, έχουν γίνει μετρήσεις βάσει των οποίων το 50% των κρατήσεων πραγματοποιούνται από χρήστες που είχαν δει συναφείς διαφημίσεις σε κινητή συσκευή.
Παράλληλα, είναι πολύ σημαντική η προσέγγιση πελατών με “υψηλή ταξιδιωτική ζήτηση” – δηλαδή χρηστών που είναι έτοιμοι να κάνουν κράτηση ή αναζητούν σχετικά προϊόντα ή προορισμούς – αντί να χτίσουν ένα πολύ γενικό πλαίσιο για παράδειγμα, με εκτυπωμένες διαφημιστικές καταχωρήσεις.
Προκειμένου λοιπόν να συμβάλουν στη διάδοση των εκστρατειών μάρκετινγκ, τα brands πρέπει να επικεντρωθούν στους βασικούς πελάτες τους και να μάθουν ποιες πλατφόρμες προσελκύουν το ενδιαφέρον τους.
Τέλος, υπενθυμίζεται ότι το 47% των Ταϊλανδών ταξιδιωτών ασχολούνται με τα social media – όπως το Facebook και το Instagram – ενώ το 41% των κινέζων ταξιδιωτών χρησιμοποιούν το WeChat ενώ ταξιδεύουν. Δεδομένου λοιπόν ότι η Ασία αποτελεί ανερχόμενη αγορά στον τομέα των ταξιδίων και του τουρισμού, οι προτιμήσεις των τουριστών που προέρχονται από τις ασιατικές χώρες πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπόψη από όλα τα ταξιδιωτικά πρακτορεία παγκοσμίως.