Σύνταξη tourismtoday.gr

Λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς που έχει ξεσπάσει στο Λουτράκι, η Αστυνομία διέκοψε την κυκλοφορία των οχημάτων σε κοντινές περιοχές.

Πριν από λίγο αποφασίστηκε το κλείσιμο της παλιάς και νέας Εθνικής Οδού Αθηνών – Κορίνθου από τα διόδια της Ελευσίνας μέχρι τα διόδια Κορίνθου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Το μέτωπο της φωτιάς στο Λουτράκι «έφυγε από τους οικισμούς Γαλήνης και Παράδεισου και κατευθύνεται προς τις ακτές του Σαρωνικού», ανέφερε ο Χαρίλαος Βυτινιώτης, αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας, προσθέτοντας ότι «μεσολαβούν οι παράδρομοι, η εθνική οδός, ο προαστιακός, η παλιά εθνική οδός και μετά είναι οι οικισμοί, που αν κατέβει εκεί θα είναι δύσκολα τα πράγματα».

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων από σήμερα, Τρίτη 18/07/2023 και για έξι μήνες προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι έκτακτες ανάγκες και να γίνει διαχείριση των ζημιών και των προβλημάτων που δημιουργήθηκαν από την πυρκαγιά.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Λουτρακίου, Γιώργος Γκιώνης, «η κατάσταση με την εξέλιξη της φωτιάς θα μπορούσα να πω ότι είναι πάρα πολύ δύσκολη και απειλεί τις κατοικημένες περιοχές, του Αγίου Χαραλάμπους και του Πανοράματος, ενώ το μέτωπο έχει ανατολική κατεύθυνση προς την εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου».