Την απαγόρευση πρόσβασης μέχρι νεοτέρας στο πλάτωμα θέας του Ναυαγίου -στο πιο δημοφιλές αξιοθέατο του νησιού- αποφάσισε το δημοτικό συμβούλιο Ζακύνθου.
Ο δρόμος θα κλείσει με μπάρα ενώ θα τοποθετηθούν και προειδοποιητικές πινακίδες που θα επισημαίνουν τον κίνδυνο ατυχήματος και ότι η προσέγγιση γίνεται με ευθύνη των επισκεπτών.

Σύμφωνα με την απόφαση στην περιοχή “θα απαγορεύεται η πρόσβαση μέχρι να ληφθούν όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα για την ασφάλεια των επισκεπτών, καθώς έχουν γίνει θανατηφόρα περιστατικά στην εν λόγω απόκρημνη περιοχή, στην προσπάθεια κάποιων, που, με άγνοια κινδύνου, φτάνουν μέχρι την άκρη του γκρεμού, μόνο και μόνο, για να απολαύσουν και αποθανατίσουν την μοναδική θέα, της δημοφιλούς παραλίας, από ψηλά, που αποτελεί και το κατεξοχήν τουριστικό αξιοθέατο του νησιού”.

Στην απόφαση, προτείνεται η εξυπηρέτηση των επισκεπτών του χώρου να γίνεται με δημοτικά μέσα μαζικής μεταφοράς, ενώ για την αποτροπή ατυχημάτων θα παρθούν μέτρα όπως η περίφραξη του χώρου και η κατασκευή εξέδρας θέασης του Ναυαγίου.

Ο δρόμος δέχεται πλήθος επισκεπτών χωρίς να πληροί προδιαγραφές ασφαλείας (κλίσεις, πλάτος οδοστρώματος, ακτίνες καμπυλότητας ελιγμών κ.α.) με ενδεχόμενο τον κίνδυνο ολίσθησης οχημάτων ή σε περίπτωση δασικής πυρκαγιάς, κυκλοφοριακή συμφόρηση – εγκλωβισμού και αδυναμία πρόσβασης πυροσβεστικών οχημάτων.