Χιλιάδες επιβάτες αεροπορικών εταιρειών στην Βρετανία αναζητούν επειγόντως και…ματαίως εναλλακτικές πτήσεις.

Το αεροδρόμιο του Μπρίστολ έχει κλείσει λόγω χιονιού και σύμφωνα με τις αρχές ενημέρωση για την κατάσταση του θα υπάρξει αργά το απόγευμα.

Το “επικοινωνήστε με την αεροπορική εταιρεία σας για συγκεκριμένες πληροφορίες πτήσεων”, έχει φέρει στα όρια τους επιβάτες που έχουν εγκλωβιστεί στα αεροδρόμια του Ηνωμένου Βασιλείου και έχουν χάσει συνδέσεις σε άλλους κόμβους.

Δύσκολη είναι και η μετακίνηση προς/από το αεροδρόμιο Χίθροου του Λονδίνου. Όλες οι υπηρεσίες Heathrow Connect αναστέλλονται μεταξύ του Paddington και του αεροδρομίου και τα μισά δρομολόγια τρένου του Heathrow Express ακυρώνονται.

Οι προγραμματισμένες αφίξεις από το Μπρίστολ προσγειώνονται στο Μπέρμιγχαμ και οι αεροπορικές εταιρείες που επηρεάζονται είναι easyJet, Ryanair και BMI Regional.

Περισσότεροι από 10.000 επιβάτες αεροπορικών εταιρειών που ταξίδεψαν για να πετάξουν από/προς το αεροδρόμιο του Χίθροου είδαν τις πτήσεις τους -στην πλειοψηφία με την British Airways- να ακυρώνονται λόγω των καιρικών συνθηκών.

Η Aer Lingus, “αδελφή” αεροπορική εταιρεία της British Airways, έχει ακυρώσει δρομολόγια σε Μπέλφαστ και Δουβλίνο.

Η Lufthansa ακύρωσε αναχωρήσεις της από το αεροδρόμιο Χίθροου στους κεντρικούς κόμβους της, σε Φρανκφούρτη και Μόναχο, με καθηλωμένη και την θυγατρική της Eurowings.

Η Air France, η KLM, η Swiss και η TAP Portugal έχουν ακυρώσει δρομολόγια τους σε Παρίσι, Αμστερνταμ, Ζυρίχη και Λισαβόνα αντίστοιχα.

Οι περισσότερες αεροπορικές εταιρείες ενημερώνουν τους επιβάτες που έχουν κλείσει πτήσεις για σήμερα Κυριακή να αναβάλουν το ταξίδι για την Δευτέρα, την Τρίτη ή την Τετάρτη χωρίς χρέωση.