Του Χάρη Ντιγριντάκη

Στην τελική ευθεία για την απόκτηση του 32,8% της Forthnet εισέρχεται η διαγωνιστική διαδικασία.  Την τελευταία εβδομάδα υπήρξε εκ νέου κινητικότητα για να προχωρήσει το πλάνο που «τρέχουν» οι πιστώτριες τράπεζες της εταιρείας και κατά πληροφορίες έχουν επιλεγεί 2 σχήματα.

Αυτό της κοινοπραξίας WIND-Vodafone και το Antenna Group. Τα 2 επενδυτικά σχήματα σύμφωνα με τις ίδιες πηγές θα πραγματοποιήσουν εντός των προσεχών 30 ημερών due diligence (οικονομικός και λειτουργικός έλεγχος) ούτως ώστε στη συνέχεια και μέχρι το τέλος Ιουλίου να καταθέσουν τις οριστικές τους προσφορές.

Πρόκειται για ενδιαφέρουσα μάχη αφού η Forthnet ανεβάζει τον πήχη τον προσδοκιών μετά την είσοδο της στον τομέα της ενέργειας.

Αναφορικά με τη διαδικασία φέρεται να εξετάστηκαν όλες οι επιλογές που είχαν στη διάθεσή τους οι πωλητές και ο σύμβουλος του διαγωνισμού, η Nomura International, οι Επιτροπές Πιστώσεων των τραπεζών που συνεδρίασαν και οριστικοποίησαν την επιλογή των δύο υποψηφίων με τους οποίους θα εκκινήσουν οι αποκλειστικές διαπραγματεύσεις στο πλαίσιο του διαγωνισμού.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η απόφαση ήταν ομόφωνη και ήδη έχει ενημερωθεί σχετικά η διοίκηση της Forthnet.

Να σημειωθεί πως δεν ετέθη ζήτημα να κληθούν εκ νέου όλοι οι ενδιαφερόμενοι να επικαιροποιήσουν τις δεσμευτικές προτάσεις που υπέβαλλαν στις 16 του περασμένου Μαρτίου, από τη στιγμή που ζητούμενο ήταν να συνταχθεί η short list.

Επίσης λέγεται ότι οι τράπεζες αποφάσισαν να μην λάβουν υπόψη τους προτάσεις αμφιλεγόμενων funds μετά την περιπέτεια της Εθνικής Ασφαλιστικής με την αφερεγγυότητα όπως απεδείχθη από την Exin.