Σύνταξη: tourismtoday.gr

Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ταξιδιών και Τουρισμού (WTTC) προέτρεψε τις κυβερνήσεις να υιοθετήσουν τέσσερα ευρέως χρησιμοποιούμενα ψηφιακά πιστοποιητικά εμβολιασμού COVID-19. Με στόχο να επιταχύνουν το άνοιγμα των συνόρων και να «αποκαταστήσουν τη διεθνή κινητικότητα».

Το WTTC συνιστά σε έκθεση του όλες τις κυβερνήσεις να αναγνωρίζουν τις πιο διαδεδομένες εφαρμογές, που είναι:

  • Ψηφιακό πιστοποιητικό COVID της ΕΕ.
  • Ψηφιακή σφραγίδα του ICAO.
  • Κάρτες υγείας DIVOC και SMART.

Το WTTC είπε ότι η έκθεση, με τίτλο Digital Solutions for Reviving International Travel, «αντιμετωπίζει την τρέχουσα παγκόσμια πρόκληση που τίθεται από το υπάρχον συνονθύλευμα πολιτικών και διαδικασιών.

Οι οποίες όχι μόνο είναι περίπλοκες και μη βιώσιμες, αλλά εμποδίζουν περαιτέρω την ανάκαμψη ενός ήδη προβληματικού τομέα».

«Το WTTC καλεί τις κυβερνήσεις να εφαρμόσουν μια παγκόσμια συντονισμένη απάντηση από την αρχή της πανδημίας, δήλωσε η Τζούλια Σίμπσον, διευθύνουσα σύμβουλος του WTTC.

Η σημερινή έκθεση προσφέρει το κλειδί για την εναρμόνιση και την ασφαλή επαναλειτουργία των διεθνών ταξιδιών.

Είναι ευθύνη των κυβερνήσεων να διασφαλίσουν ότι υπάρχει ένα ασφαλές, απλό και ψηφιακό σύστημα για την αποκατάσταση της διεθνούς κινητικότητας.

Το WTTC συνιστά μια ενιαία παγκόσμια πύλη που αναγνωρίζει τα κύρια ψηφιακά πάσο που χρησιμοποιούνται αυτήν τη στιγμή σε όλο τον κόσμο και λειτουργεί ως ενιαία στάση για ταξιδιώτες και κυβερνήσεις».

Το WTTC είπε ότι η έκθεση βασίστηκε σε οδηγίες από φορείς όπως ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, ο Διεθνής Οργανισμός Πολιτικής Αεροπορίας και ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας & Ανάπτυξης, μαζί με τις δεσμεύσεις που ανέλαβαν οι κυβερνήσεις στις συνόδους κορυφής των G7 και G20.